Οικονομία

Ασφαλιστικό και εργασιακά στη συνάντηση Βρούτση-τρόικας

Ασφαλιστικό και εργασιακά στη συνάντηση Βρούτση-τρόικας
Ασφαλιστικό και εργασιακά στη συνάντηση Βρούτση-τρόικας Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Βρούτση, για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε ότι οι θέσεις της ελληνικής πλευράς ταυτίζονται με τις θέσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, για το ότι δεν απαιτείται αλλαγή της νομοθεσίας στο θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του υπουργού Ανάπτυξης Ν.Δένδια, του υπουργού Εργασίας και του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη, με την τρόικα για την ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων.

Στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασε ότι ήταν μία προγραμματισμένη επαφή των υπουργών και ότι δεν θα γίνει συνάντηση με την τρόικα -για τα θέματα του υπουργείου- μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά προγραμματίζεται αυτό να συμβεί από την ερχόμενη Τρίτη.

Σε ό,τι αφορά ένα προσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια που είδε το φως της δημοσιότητας, το ίδιο στέλεχος σχολίασε ότι πρόκειται για παλιό σχέδιο το οποίο δεν αποτελεί αντικείμενο των τωρινών συνομιλιών με την τρόικα.

πηγη in.gr

NETWORK