Οικονομία

ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 27 Νοεμβρίου

ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 27 Νοεμβρίου (φωτο:ΑΠΕ) ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 27 Νοεμβρίου (φωτο:ΑΠΕ)
ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 27 Νοεμβρίου «Παγώνει» ο δημόσιος τομέας στις 27 Νοεμβρίου, λόγω της 24άωρης, γενικής απεργίας, που προκήρυξε πριν από λίγο η ΑΔΕΔΥ. Σε πλήρη ταύτιση με την ανάλογη απόφαση της ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε απεργία την ίδια ημέρα και έτσι, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας αναμένεται να παραλύσουν.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «ζοφερή πραγματικότητα συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων», αλλά και για «εμμονή της Κυβέρνησης στη διαιώνιση των πολιτικών ακραίας λιτότητας». Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, «αναμένεται να συνεχιστεί η πολιτική της μείωσης των εισοδημάτων, με την άμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων».  Ειδικά για το Δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «μισθολόγιο πείνας που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση». Επίσης, οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι «με την ίδια ένταση επιδιώκεται να προχωρήσουν οι 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις που θα προκύψουν από την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων».
Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί την Κυβέρνηση με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εάν προωθηθούν στη Βουλή «νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων όπως είναι το μισθολόγιο πείνας, η πλήρης ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και η κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών».