Οικονομία

ΟΙΥΕ: Ιδού οι «κουκουλοφόροι» της τρόικας

ΟΙΥΕ: Ιδού οι «κουκουλοφόροι» της τρόικας
ΟΙΥΕ: Ιδού οι «κουκουλοφόροι» της τρόικας Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο «Κουκουλοφόρους της τρόικας» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), τον ΣΕΤΕ (ξενοδόχοι), τον ΣΕΛΠΕ (έμποροι) και τον ΣΕΒ (βιομήχανοι).

Αιτία το γεγονός ότι οι τρεις παραπάνω εργοδοτικές οργανώσεις προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας να μην ισχύσει η πρόσφατη προσωρινή απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία θεωρείται παράνομη η πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας. Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι πρόκειται για μια «λυσσαλέα επίθεση που στόχο έχει να πάρει το λιγοστό εμπορικό τζίρο, να βάλει άμεσα λουκέτο στη μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση και να οδηγήσει στο σφαγείο της ανεργίας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους εμποροϋπαλλήλους».

Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει ότι ΣΕΒ, ΣΕΛΠΕ και ΣΕΤΕ είναι εκείνοι που με «ανοιχτή παρέμβαση στην τρόικα και στην κυβέρνηση, απαίτησαν και ξήλωσαν όλο το εργατικό δίκαιο». Είναι εκείνοι που επέβαλλαν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και του εθνικού μισθού, θεσμοθέτησαν το μισθό πείνας των 586 ευρώ, ξήλωσαν της Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επέβαλλαν την εκ περιτροπής και μερική απασχόληση και έκαναν ευαγγέλιο το διευθυντικό δικαίωμα. Είναι οι ίδιοι, που σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, που τώρα θέλουν την «απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την επαναφορά της ανταπεργίας (lock – out) και την κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου».

NETWORK