Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Έως τις 10 Νοεμβρίου η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη ρύθμιση χρεών

Υπουργείο Εργασίας: Έως τις 10 Νοεμβρίου η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη ρύθμιση χρεών
Υπουργείο Εργασίας: Έως τις 10 Νοεμβρίου η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη ρύθμιση χρεών Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Το αργότερο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου πρέπει το υπουργείο Εργασίας να έχει έτοιμη την εφαρμοστική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία θα καθορίζονται όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για να τεθεί σε λειτουργία η νέα ρύθμιση χρεών για οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

 Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και στους διοικητές των Ταμείων, σε μια προσπάθεια καλύτερου συντονισμού της διαδικασίας. Στην εγκύκλιο θα υπάρχει η καταγραφή ενός μαθηματικού τύπου, βάσει του οποίου θα γίνεται η έκπτωση από τις προσαυξήσεις, σε εκείνους που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς ρύθμισης. Επίσης, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, όταν ξεκινήσει η διαδικασία, να ξεκαθαριστεί εάν θα γίνεται σε μία διαδικτυακή πύλη για όλους, ή εάν θα υπάρχει ξεχωριστό διαδικτυακός τόπος υποβολής αιτήσεων για κάθε Ταμείο χωριστά. Συντονιστής της όλης διαδικασίας, ορίστηκε ο γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης.

Στην ίδια σύσκεψη έγινε γνωστό ότι έως την παραπάνω ημερομηνία, θα δοθούν τα πρώτα 300 χιλιάδες ευρώ στους πλημμυροπαθείς για τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας.

Επίσης, ο κ. Βρούτσης ζήτησε από τους Διοικητές των Ταμείων καλύτερη συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ έτσι ώστε να δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία, για να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» έως το τέλος του επόμενου έτους. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σύστημα πρόκειται να αποτελέσει το «ασφαλιστικό βιογραφικό» για όλους τους πολίτες της χώρας, σε μια προσπάθεια να απλοποιηθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η διοικητική ενοποίηση των Ταμείων, θα εξανεμίσει τα ελλείμματα, ενώ η απονομή των συντάξεων θα γίνεται ταχύτερα, όταν θα ολοκληρωθεί το Ενιαίο Κέντρο Απονομής των Συντάξεων.