Οικονομία

ΓΣΕΕ: Κανένας διάλογος για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

ΓΣΕΕ: Κανένας διάλογος για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου
ΓΣΕΕ: Κανένας διάλογος για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμουΤην κατηγορηματική αντίθεσή της εκφράζει η ΓΣΕΕ για τυχόν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, τον οποίο χαρακτηρίζει «τον πλέον δημοκρατικό νόμο στην Ευρώπη».

Η Συνομοσπονδία ξεκαθαρίζει με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ότι δεν μπαίνει σε «κανένα διάλογο για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που στοχεύει στην αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και απομάκρυνσης του δημόσιου διαλόγου από τα "καυτά" ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας (ανεργία, ασφαλιστικό, οικονομία, ομαδικές απολύσεις, lock out, κ.λ.π)». Επίσης, οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν χαρακτηρίζοντας  «κατευθυνόμενη ενημέρωση», δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, που έδιναν την εντύπωση ότι αποτελεί «μείζων εθνικό θέμα η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου».

Η ΓΣΕΕ παραμένει σταθερή στις θέσεις και τις διαπιστώσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και απαιτεί να γίνουν σεβαστά τα συμπεράσματα της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε για το ίδιο θέμα στη Γενεύη στις αρχές του μήνα. Θυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση που διοργανώθηκε με την υψηλή εποπτεία του ILO και συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωποι των εργοδοτών (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) και των εργαζομένων (ΓΣΕΕ), η συζήτηση για τον συνδικαλιστικό νόμο κατέληξε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να πραγματοποιηθούν αλλαγές, εδώ και τώρα.