Οικονομία

Οι κοινοτικές ενισχύσεις δεν αποτελούν εισόδημα και δεν φορολογούνται

Οι κοινοτικές ενισχύσεις δεν αποτελούν εισόδημα και δεν φορολογούνται Οι κοινοτικές ενισχύσεις δεν αποτελούν εισόδημα και δεν φορολογούνται
Οι κοινοτικές ενισχύσεις δεν αποτελούν εισόδημα και δεν φορολογούνται «Οι κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών δεν αποτελούν εισόδημα, αλλά ενίσχυση κυρίως για την κάλυψη του κόστους παραγωγής. Εμείς είπαμε με την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ ότι οι όποιες παρακρατήσεις πρέπει να γίνονται μόνο με εθελοντική εξουσιοδότηση των αγροτών.» Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Πρόσφατα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να εξαιρεθούν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις από την αναγκαστική παρακράτηση που διενεργεί ο ΟΓΑ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Γιατί αυτές δεν είναι εισοδηματικές ενισχύσεις και πως απαντάτε ότι πρόκειται για προεκλογικού χαρακτήρα ρύθμιση; Ο ΟΓΑ ξεκινάει από συμψηφισμό επιστροφών ΦΠΑ και πετρελαίου που παίρνουν οι αγρότες. Δεν υπάρχει αντίρρηση από κανένα γεωργό ή κτηνοτρόφο σε όλη τη χώρα για αυτό.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης ότι :

Η εκκαθάριση ΦΠΑ και πετρελαίου δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που προσδοκούσαμε να εισπράξουμε επιτυγχάνεται.

Το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά στους αγρότες και τους στηρίζει. Η δημιουργία του ΟΓΑ είναι συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στην αγροτιά και πρέπει να διαφυλαχθεί η βιωσιμότητά του.

Με την Κοινή Αγροτική Πολιτική που μπαίνει σε εφαρμογή από 1.1.2015 επιβάλλεται να κάνουμε μια νέα αρχή και οι δυνατότητες που δίνει η νέα ΚΑΠ είναι πολλές. Στόχος μας είναι αγροδιατροφικός τομέας που:
-συνεισφέρει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
-διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς,
-συνεισφέρει στη μάχη ενάντια στα «θηρία» των δίδυμων ελλειμμάτων.

Στα χρόνια της κρίσης το έλλειμμα εισαγωγών - εξαγωγών έπεσε από τα 3 στο 1 δις ευρώ, όχι μόνο γιατί μειώθηκαν οι εισαγωγές αλλά κυρίως επειδή αυξήθηκαν οι εξαγωγές μας κατά 1,5 δις ευρώ, με ναυαρχίδα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Την ίδια στιγμή η φέτα και το γιαούρτι κάνουν διεθνή καριέρα και η ζήτηση είναι πολλαπλάσια της παραγωγής μας. Το στοίχημα με τη νέα ΚΑΠ είναι να αντιστρέψουμε οριστικά αυτούς τους δείκτες, προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας. Χρειαζόμαστε ισχυρές ομάδες παραγωγών, υγιείς συνεταιρισμούς, ισχυρές διεπαγγελματικές οργανώσεις και αυτό ακριβώς κάνουμε.