Οικονομία

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ ανακοινώνονται οι 50.000 προσλήψεις

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ ανακοινώνονται οι 50.000 προσλήψεις Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ ανακοινώνονται οι 50.000 προσλήψεις
Ο Βρούτσης ανακοινώνει αύριο την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ ποιοι θα ωφεληθούν απο τα νέα πεντάμηνα Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ ανακοινώνονται οι 50.000 προσλήψεις Αύριο Παρασκευή ανακοινώνονται από τον υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση οτο πρόγραμμα προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ όπου θα ωφεληθούν με πεντάμηνη απασχόληση 50.000 άνεργοι.

Συγκεκριμένα με τον πλέον επίσημο τρόπο, από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, θα παρουσιαστεί αύριο το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014 – 2015». Το πρόγραμμα αφορά 50.000 ανέργους, οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου.  Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων - κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την απόφαση για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ με όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα

Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση για την Κοινωφελή Εργασία ΟΑΕΔ

Μαζί με τον κ. Βρούτση, θα παραστούν στην παρουσίαση  ο υφυπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης.

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί  ακόμη, να έχει και τέσσερις αλλαγές:
Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66 ετών, ενώ στο προηγούμενο συμμετείχαν άνεργοι ως 25 και άνω των 25 ετών.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το dikaiologitika.gr όσοι απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά (δείτε εδώ το άρθρο για την κοινωφελή εργασία και τα βαρέα ) ενώ στο προηγούμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα.

Στη νέα απόφαση θα προβλέπεται και η χορήγηση ολιγοήμερης άδειας με αποδοχές, κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύμβασης

Οσοι απουσιάζουν για λόγους ασθένειας θα μπορούν να παρατείνουν και την απασχόληση τους πέραν των πέντε μηνών.

Το dikaiologitika.gr θα παρακολουθήσει με ζωντανό ρεπορταζ την παρουσίαση και θα σας ενημερώνει διαρκώς για τις ανακοινώσεις