Οικονομία

Ο Κεγκέρογλου για τα "κλουβιά" στο κέντρο περίθαλψης Λεχαινών

Ο Κεγκέρογλου για τα "κλουβιά" στο κέντρο περίθαλψης Λεχαινών Ο Κεγκέρογλου για τα "κλουβιά" στο κέντρο περίθαλψης Λεχαινών
Ο Κεγκέρογλου για τα "κλουβιά" στο κέντρο περίθαλψης Λεχαινών Τη δημιουργία ειδικών δωματίων βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών φιλοξενίας (soft rooms) στο κέντρο περίθαλψης ανηλίκων των Λεχαινών Ηλείας, στο χώρο που έως σήμερα -όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του BBC- παιδιά με ειδικές ανάγκες ζουν σε ξύλινα κλουβιά, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".

Όπως επισήμανε ο κ. Κεγκέρογλου η παραμονή των παιδιών στα δωμάτια αυτά εγγυάται την ασφάλειά τους, μια και πρόκειται για πολύ βαριά περιστατικά. Όπως είπε η εξέλιξη αναμένεται το επόμενο τρίμηνο.

Η επικεφαλής του κέντρου, μιλώντας χθες στο MEGA ομολόγησε κυνικά ότι τα παιδιά είναι σε κλουβιά, επειδή δεν υπάρχουν όσοι υπάλληλοι χρειάζονται για να φροντίζουν και να εγγυώνται την ασφάλειά τους.

Στο κέντρο περίθαλψης Λεχαινών φιλοξενούνται 65 παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ στην πρωτη φάση τα δωμάτια ασφαλείας των οποίων δρομολογείται η δημιουργία είναι 6 στον αριθμό.