Οικονομία

Βρούτσης: Επιτυχής η νέα ρύθμιση για οφειλές στα Ταμεία

Βρούτσης: Επιτυχής η νέα ρύθμιση για οφειλές στα Ταμεία Βρούτσης: Επιτυχής η νέα ρύθμιση για οφειλές στα Ταμεία
Βρούτσης: Επιτυχής η νέα ρύθμιση για οφειλές στα Ταμεία Επιτυχή κρίνει ο υπουργός Εργασίας την πορεία των υπαγωγών στη νέα ρύθμιση με την καταβολή έως 100 δόσεων για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία καθώς όπως τονίζει σε δήλωσή του, μέσα σε μια εβδομάδα έκδόθηκαν 4.979 νέες αποφάσεις για συνολικές οφειλές πάνω από 132 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, στο ΙΚΑ εκδόθηκαν 2.885 αποφάσεις για οφειλές συνολικού ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ, στον ΟΑΕΕ 1.688 αποφάσεις για οφειλές 20,7 εκατ. ευρώ και στον ΟΓΑ 406 αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 3,4 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι και η περαιτέρω πορεία των υπαγωγών θα συνεχίσει να εξελίσσεται με τον ίδιο θετικό και ενθαρρυντικό ρυθμό ενώ καταλήγει λέγοντας ότι "όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτή η ρύθμιση, χαράζοντας μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, συνιστά ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας για όσους θέλουν πραγματικά να μπουν στο δρόμο της ασφαλιστικής ευσυνειδησίας και της υπευθυνότητας".