Πολιτική

Δούκας για Γερουλάνο: Έχει πολύ δυνατό πρόγραμμα, θα επιλέξει ο ίδιος ποιος θα είναι ο ρόλος του

Δούκας για Γερουλάνο: Έχει πολύ δυνατό πρόγραμμα, θα επιλέξει ο ίδιος ποιος θα είναι ο ρόλος του Φωτογραφία: SOOC/ ARIS OIKONOMOU
Η απάντηση Δούκα για τα ποσοστά του στην Αθήνα.

Άνοιγμα στον Παύλο Γερουλάνο έκανε ο Χάρης Δούκας, ενώ έδωσε τη δική του απάντηση για ποσοστά του στον δήμο Αθηναίων, κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

«Όλα με προβληματίζουν και όλα τα λαμβάνω υπόψη μου. Επέλεξαν τελικά τη δική μου πρόταση, να είμαι στον δεύτερο γύρο και να εκφράσω το αίτημα της αλλαγής», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN όταν ρωτήθηκε για το «ντέρμπι» με τον Παύλο Γερουλάνο.

«Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες όλων των ψηφοφόρων που ψήφισαν τον Παύλο, την Άννα, τον Μιχάλη, τη Νάντια, γιατί έχουμε κοινές αγωνίες, να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ, να μην είναι μηχανισμοί», συμπλήρωσε και επιβεβαίωσε ότι ήδη επικοινώνησε με τους Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου και Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ δήλωσε ότι θα συνομιλήσει και με τον Μιχάλη Κατρίνη.

Όταν ρωτήθηκε αν ζήτησε τη στήριξή τους, απάντησε: «Τους είπα ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Έχουν εξαιρετικές προτάσεις και δράσεις όλοι». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι «με όλους συνυποψηφίους θα φτιάξουμε ένα νέο πολιτικό κέντρο που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και θα συνδιαμορφώνουμε όλοι μαζί την πρότασή μας για την κοινωνία και τη βουλή».

Στη συνέχεια ο Χάρης Δούκας ρωτήθηκε αν σε περίπτωση που εκλεγεί μπορεί ο Παύλος Γερουλάνος να αναλάβει επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Δεν θα κάνουμε παζάρια στην τηλεόραση. Οφείλω να πω ότι τον εκτιμώ βαθιά, όπως και όλους τους συνυποψηφίους. Έχει πολύ δυνατό πρόγραμμα που το δουλεύει συστηματικά επτά χρόνια. Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε την αμέσως επόμενη ημέρα και να αποτελέσει την αφετηρία για εξειδικεύσεις ανά περιφέρεια», απάντησε.

Όταν δέχθηκε ξανά την ίδια ερώτηση για τον κ. Γερουλάνο, αποκρίθηκε «Ο Παύλος θα επιλέξει ο ίδιος ποιος θα είναι ο ρόλος του. Θέλω να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Η απάντηση Δούκαι για την 3η θέση στην Αθήνα

Στον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας ήταν τέταρτος στην Αττική και τρίτος στην Αθήνα. «Καταλαβαίνω τις πιθανές επισημάνσεις ή ερωτηματικά που βάζουν οι πολίτες. Κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα να αλλάξουμε πορεία του δήμου», σημείωσε αρχικά.

«Έχω δεχθεί τρομακτική επίθεση από την κυβέρνηση, απίστευτο πόλεμο», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε εκδικητική την κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για «χορηγούμενα» άρθρα εναντίον του από ΜΜΕ. «Αντέξαμε, αλλά αυτό άφησε κάποιες πληγές, γιατί ο κόσμος ακούει συνέχεια τέτοιες ειδήσεις. Δεν θέλουν την επιλογή μου. Προφανώς πιστεύουν ότι η δική μου επιλογή χτυπά στην καρδιά το σύστημα διακυβέρνησης του Μητσοτάκη και πως είναι μια επιλογή νίκης. Όπως το κάναμε στην Αθήνα, μπορούμε να το κάνουμε στη χώρα», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημά του για debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δήλωσε ότι θεωρεί σημαντικό «να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά». «Δεν αποφασίζουμε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά για μοντέλο ηγεσίας, το οποίο δεν είναι ενός ανδρός αρχή που είναι το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη, αλλά συμμετοχικό, συλλογικό, που θα αποτελέσει μοντέλο νέας διακυβέρνησης στη χώρα. Αυτό θέλω να αποτυπωθεί σε έναν δημόσιο διάλογο με τον Νίκο Ανδρουλάκη», πρόσθεσε.

Τέλος, δήλωσε ότι πάντα ήταν «στρατιώτης» στο ΠΑΣΟΚ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και σε ερώτηση αν θα μείνει στο κόμμα σε περίπτωση ήττας του στον δεύτερο γύρο απάντησε: «Είναι προφανές».

{https://www.youtube.com/watch?v=ODQI32qkYzQ}