Οικονομία

Κινητή μονάδα για δωρεάν εξέταση του HIV

Κινητή μονάδα για δωρεάν εξέταση του HIV
Κινητή μονάδα για δωρεάν εξέταση του HIV Ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης στηρίζει και φέτος το πρόγραμμα για τη δωρεάν εξέταση του HIV που συνδιοργανώνει η PRAKSIS, το Checkpoint και το Κέντρο Ζωής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης HIV.

Η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, πραγματοποιείται σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη την περίοδο 21 - 28 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκειά της θα παρέχεται δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης.

Ο απώτερος στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV είναι η ενημέρωση όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων για το HIV/AIDS και η παρακίνηση τους να κάνουν την εξέταση, έτσι ώστε να γίνονται έγκαιρες διαγνώσεις.

Το μήνυμα της εβδομάδας είναι "ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV - ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ" για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν ανοιχτά για το HIV/AIDS και να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, των οργανώσεων υγείας, των επαγγελματιών υγείας και των φορέων χάραξης πολιτικής.
Κινητή μονάδα για τη δωρεάν εξέταση του HIV θα βρίσκεται Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 από 10.30μ.μ. έως 15.30μ.μ. δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης (Ν. Πλαστήρα 2, Άγιος Νεκτάριος).