Οικονομία

Πως θα κάνετε ρύθμιση στο taxisnet έως 100 δόσεις, εκτός ο ΕΝΦΙΑ

Πως θα κάνετε ρύθμιση στο taxisnet έως 100 δόσεις, εκτός ο ΕΝΦΙΑ
Πως θα κάνετε ρύθμιση στο taxisnet έως 100 δόσεις, εκτός ο ΕΝΦΙΑ TAXISnet: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε αίτηση για τις 100 δόσεις. Mέσω της οποίας 4 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση εξόφλησης οφειλών έως και σε 72 ή 100 μηνιαίες δόσεις. Να σημειωθεί οτι εκτός ρύθμισης έμεινε ο ΕΝΦΙΑ

Δείτε εδώ Άνοιξε το taxisnet για τις 100 δόσεις

Εκτός της ρύθμισης τέθηκαν οριστικά τα βεβαιωμένα μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014 αλλά μη ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος του 2014.

Η τροποποιημένη απόφαση για την ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης χρεών προς το Δημόσιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαΐδου δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και όπως προκύπτει οι απλήρωτες μετά την 1η Οκτωβρίου 2014 δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος μπορούν να υπαχθούν μόνο στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στη διεύθυνση www.gsis.gr.

Στη συνέχεια στην ενότητα «εφαρμογές taxisnet» , οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν το σημείο που αναφέρει "αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014".

Όταν θα εμφανισθεί στην οθόνη το σημείο «Υποβολή Αίτησης» κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» θα εμφανισθεί η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα κάνει την επιλογή των δόσεων της ρύθμισης.

Τέλος θα υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει υποβάλει όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις.