Οικονομία

Μετά την αναβολή έρχεται επίσχεση απο τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ

Μετά την αναβολή έρχεται επίσχεση απο τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ Μετά την αναβολή έρχεται επίσχεση απο τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ
Μετά την αναβολή έρχεται επίσχεση απο τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις ιατρικές επισκέψεις τις εξετάσεις και τα νοσήλεια στις ιδιωτικές κλινικές λόγω της επίσχεσης εργασίας που έχουν κηρύξει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ , ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση απο τον Οργανισμό.

Οι πάροχοι υγείας ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ την αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων ποσών, επαναφορά του ισχύοντος κρατικού τιμολογίου στην αξία της ιατρικής επίσκεψης (20 ευρώ), αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού, απόσυρση του κειμένου της νέας σύμβασης εργασίας και διάλογο από μηδενική βάση, συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ συμβεβλημένων και ΕΟΠΥΥ και άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Αποφασισμένη να υλοποιήσει την «απειλή» για διακοπή σύμβασης με όποιον προχωρήσει σε επίσχεση παροχής υπηρεσίας στους ασφαλισμένους είναι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού θα εξετασθεί μεταξύ άλλων η διακοπή σύμβασης με μεγάλη ιδιωτική μαιευτική, γυναικολογική, χειρουργική κλινική της Θεσσαλονίκης, που στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των ιδιωτών παρόχων προς τον ΕΟΠΥΥ, έχει στείλει γνωστοποιήσεις –όπως όφειλε από τη διαδικασία– για τα περιστατικά των ασφαλισμένων που δεν δέχεται επί πιστώσει τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ συλλέγουν στοιχεία για άλλες μεγάλες ιδιωτικές κλινικές που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών και τα οποία επίσης θα εξετασθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. Μάλιστα, ήδη από χθες στο στόχαστρο είχε βρεθεί μεγάλη κλινική του Λεκανοπεδίου.