Οικονομία

Παράταση για την εθελοντική κινητικότητα

Παράταση για την εθελοντική κινητικότητα Παράταση για την εθελοντική κινητικότητα
Παράταση για την εθελοντική κινητικότητα Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστό ότι την 27η Νοεμβρίου 2014 ψηφίστηκε στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου «Έρευνα, Τεχνολογική Ανά̟τυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις», τροπολογία αναφορικά με το Πρόγραμμα Εθελοντικής Κινητικότητας.

Ειδικότερα σύμφωνα με εγκυκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών γίνεται γνωστό ότι με το άρθρο 92 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου, θέτει νέα χρονική ̟ερίοδο εφαρμογής του Προγράμματος Εθελοντικής Κινητικότητας, με την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των εργαζομένων να δύναται να πραγματοποιηθεί από την 27η -11-2014 έως και την 19η -12-2014.

Προς διευκόλυνση της εφαρμογής του Προγράμματος, διευκρινίζονται τα ακόλουθα, βάσει του περιεχομένου των ισχυουσών ρυθμίσεων:

Προκειμένου να καταστεί κατανοητή η μόνη μεταβολή ̟ου ε̟ήλθε στο Πρόγραμμα, εξηγείται ότι η νέα διάταξη αφορά στο ότι:
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υπαλλήλων υποβάλλονται έως και την 19η Δεκεμβρίου 2014.
Το αρμόδιο για το διορισμό όργανο του φορέα υποδοχής μ̟ορεί να εκδώσει την απόφαση για τη μετάταξη, από την επομένη εργάσιμη ημέρα υποβολής της αίτησης και μέχρι την 31η -12-2014.

Κατά την εφαρμογή της διαδικασίας του Προγράμματος της Εθελοντικής Κινητικότητας ̟ροέκυψε ζήτημα με τη δημοσίευση α̟οφάσεων των αρμοδίων για το διορισμό οργάνων των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ, ως φορέων υποδοχής ̟ου έχουν εκδοθεί έως τις 3-10-2014, το ο̟οίο αντιμετωπίζεται με την ̟αρούσα τροπολογία. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι οι περιπτώσεις αυτές ̟ου εκκρεμούν ̟ρος δημοσίευση,
ολοκληρώνονται με τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.