Οικονομία

Rebrain Greece: Ξεκίνησαν οι πρώτες συνεντεύξεις για 110 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης

Rebrain Greece: Ξεκίνησαν οι πρώτες συνεντεύξεις για 110 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης
Στις 110 ανέρχονται οι θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης από μεγάλες εταιρείες που ζητούν μέσω του Rebrain Greece προσωπικό όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «REBRAIN GREECE».

Για αυτές τις θέσεις ήδη έχουν υποβληθεί 200 αιτήσεις και έχει ξεκινήσει η διαδικασία των συνεντεύξεων και η διαδικασίας υπογραφής συμβάσεων και προσλήψεων ανθρώπων πάνω σε αυτές τις θέσεις.

Παράλληλα τόνισε θα γίνει αναβάθμιση στην πλατφόρμα με πολλές νέες δυνατότητες που θα επιτρέψουν σε πολύ περισσότερους συμπολίτες μας να ενημερωθούν κεντρικά από το Υπουργείο Εργασίας για το ποια ταλέντα χρειάζονται σήμερα ποιες επιχειρήσεις, με ποιους μισθούς, με τι συνθήκες εργασίες ώστε να πάρουν απόφαση κάποιοι είτε να επιστρέψουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα, το λεγόμενο «brain gain».

Όπως είπε: «Η ουσία παραμένει ότι όσο η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, τόσο θα δημιουργούμε περισσότερες δυνατότητες να προσελκύσουμε εργαζομένους σε καλύτερες θέσεις εργασίας.

Και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε στα αλήθεια να φέρουμε ανθρώπους που έφυγαν για το εξωτερικό και να γυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα. Τεράστιο. Ένα από τα χειρότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα έχει επιταχυνθεί από το brain gain. Για εμάς είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να γυρίσουμε πίσω όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, γιατί αυτή είναι μία δεξαμενή πιθανού εργατικού δυναμικού σε υψηλές θέσεις εξειδίκευσης που η Ελλάδα τις χρειάζεται.

Αλλά μέσα σε αυτήν την τετραετία πιστεύω θα μεγαλώσει, θα θεριέψει και οι προσπάθειες που κάνει το Υπουργείο Εργασίας και με την πλατφόρμα Rebrain Greece, αλλά και με πολλά άλλα θέματα νομοθετικά και κινητροδοτικά, πιστεύω ότι θα αποδώσουν πραγματικά καρπούς και το κυριότερο, η συνεχής προσέλκυση ξέων επενδύσεων στην ελληνική οικονομία θα γεννήσει τις πραγματικές ανάγκες για να γεννηθούν τέτοιες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας που θα επιτρέψουν και σε κόσμο να γυρίσει και με την αύξηση της απασχόλησης να αυξηθούν και τα έσοδα του ΕΦΚΑ και του ασφαλιστικού μας συστήματος και εν γένει του κράτους, και θα μπορούμε να ασκήσουμε πιο φιλόδοξη πολιτική στον τομέα των ασφαλιστικών εισφορών και των κινήτρων για να επιταχύνουμε αυτό το ρεύμα της επιστροφής.

Αυτή είναι η δική μας ευθύνη. Θέλω να ξέρετε ότι αυτό το πρόβλημα και το ξέρουμε και το αναγνωρίζουμε και προσπαθούμε να το λύσουμε σοβαρά με συγκεκριμένα μέτρα και πιστεύω ότι σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία θα σας πείσουν ότι πραγματικά μιλάμε πολύ σοβαρά για όλα αυτά και τα αντιμετωπίζουμε πάρα πολύ σοβαρά».