Οικονομία

Δικαίωση για 3.500 συνταξιούχους της ΑΤΕ: Τι θα συμβεί με την επικουρική σύνταξη που περιμένουν από το 2014

Δικαίωση για 3.500 συνταξιούχους της ΑΤΕ: Τι θα συμβεί με την επικουρική σύνταξη που περιμένουν από το 2014 Φωτογραφία: Intime
Ένα βήμα για τη δικαίωση του 9ετους αγώνα των συνταξιούχων της τ. ΑΤΕ για τη διακοπή της καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης από το 2014 μέχρι σήμερα αποτελεί η απόφαση του ΣτΕ για παραπομπή στο Μον. Διοικ. Πρωτοδικείο Αθηνών για εκδίκαση κατ΄ουσίαν.

Ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης σημειώνει ότι «δικαιολογημένα χαίρονται οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ, περί τις 3.500 χιλιάδες στους οποίους αδίκως, παράνομα και καταχρηστικά είχε στερήσει το τ. ΕΤΕΑ και σήμερα e-ΕΦΚΑ, την παροχή της επικουρικής σύνταξης από το 2014!!!

»Σε εύλογο χρόνο από τη διακοπή της επικουρικής σύνταξης, αιτήθηκε επανειλημμένα ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΑΤΕ, από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, να τους χορηγήσει την κατάσταση των δικαιούχων-συνταξιούχων στους οποίους έχει διακοπεί η χορήγηση της επικουρικής σύνταξης, προκειμένου να ασκήσουν αγωγές και να λάβουν την παροχή της ζωτικής σημασίας ασφαλιστικής παροχής της επικουρικής σύνταξης. Χρόνια τώρα αρνείται καταχρηστικά και άδικα».

Ο κ. Αποστολίδης καλεί τον ΕΦΚΑ «να συμμορφωθεί με την απόφαση ΣτΕ Α΄ 7μ. 2194/2023 και να αποκαταστήσει μία κραυγαλέα αδικία του ασφαλιστικού συστήματος να στερείται κάποιος την επικούρηση, παρά το ότι συνεχίζει να λαμβάνει την κύρια σύνταξη. Από τον πολύχρονο αυτόν δικαστικό αγώνα, αξίζει η Διοίκηση να κατανοήσει, ότι έχει χρέος να καταβάλει σε όλους τους δικαιούχους την επικούρηση που άδικα τους στερεί ακόμη και σήμερα από το 2014. Άλλως οφείλει ο e-ΕΦΚΑ να γνωστοποιήσει στον Σύλλογο της ΑΤΕ τους δικαιούχους-μέλη του που έχουν στερηθεί την επικούρηση για να ενημερωθούν και δικαστικά να διεκδικήσουν το δίκιο τους».

Σύμφωνα με το ΣτΕ δέχεται την αγωγή κατά την κύρια βάση της ως νόμω βάσιμη, δέχεται την πρόσθετη παρέμβαση του σωματείου υπέρ των 35 εναγόντων μελών του και παραπέμπει την αγωγή στο Μον. Διοικ. Πρωτοδικείο Αθηνών για εκδίκαση κατ' ουσίαν.