Οικονομία

Χαλκιδική: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στους αγρότες, μπαίνουν μέσα από τα χωράφια για να περάσουν

eurokinissi eurokinissi
«Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στους αγρότες που θέλουν να πάνε με τα τρακτέρ τους στη Θεσσαλονίκη και ένταση μεταξύ των δύο πλευρών όταν κάποιοι προσπάθησαν να το παρακάμψουν μέσω... των χωραφιών.

Πιο αναλυτικά, μέσα από χωράφια οι αγρότες της Χαλκιδικής επιχειρούν να παρακάμψουν το μπλόκο της Αστυνομίας και να φτάσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί πορεία από τα Νέα Μουδανιά με προορισμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ώστε να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Περίπου μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 10:00, δυνάμεις της ΕΛΑΣ έστησαν «μπλόκο» στην πορεία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος του χωριού Λάκκωμα, ώστε να μην προχωρήσουν προς την πόλη.

Οι αγρότες τόνισαν πως διαδηλώνουν ειρηνικά και ζήτησαν να τους αφήσουν να περάσουν ώστε να φτάσουν στο Διοικητήριο ειρηνικά, όπως δηλώνουν, και να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.

thesst

Από τις 10:30 το πρωί, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστή, κάτι που ισχύει και με τον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ίδιο ρεύμα.

Όταν οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν, κάποιοι ξεκίνησαν... μέσα από τα χωράφια, ενώ σήκωσαν ακόμα και κιγκλιδώματα για να περάσουν από εκεί.

{https://www.facebook.com/watch/?v=242741848881070}

Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Χαλκιδικής ζητούν λύσεις από την κυβέρνηση για το τεράστιο ζήτημα της ακαρπίας, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, καθώς μετρούν απώλειες εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανέφερε ό πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στο επίκεντρο «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».