Οικονομία

Δεν θα δοθεί παράταση για το Ε9 και τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ

Δεν θα δοθεί παράταση για το Ε9 και τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ Δεν θα δοθεί παράταση για το Ε9 και τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ
Δεν θα δοθεί παράταση για το Ε9 και τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ Δύο μέρες έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να υποβαλλουν διορθώσεις και μεταβολές έντυπο Ε9 στο μέσω taxisnet αφού η προθεσμία λήγει στις 19/12 και η ΓΓΔΕ όπως διαμηνεύει δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υποστηρίζει ότι παράταση δεν πρόκειται να δοθεί διότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για την νέα και τελευταία για το 2014 εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και το άνοιγμα του συστήματος από το νέο έτος για τη δήλωση των μεταβολών στην ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων που έγιναν εντός του 2014.

Δόθηκε τελικά παράταση για το Ε9

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για χωρίς πρόστιμα εκπνέει στις 19 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μόλις υποβληθεί η τροποποιητική δήλωση με τις διορθώσεις των στοιχείων των ακινήτων, το σύστημα εκκαθαρίζει αυτομάτως τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Στην περίπτωση, όμως, που προκύπτει επιστροφή φόρου πάνω από 300 ευρώ, στην οθόνη του χρήστη εμφανίζεται μήνυμα που τον ενημερώνει ότι η εκκαθάριση πρέπει να γίνει στη ΔΟΥ του, αφού προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Μετά την οριστική διόρθωση των στοιχείων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του φόρου και αν έχει καταβληθεί ήδη επιπλέον φόρος θα γίνει συμψηφισμός με τις επόμενες 4 δόσεις.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν μέσα από την εφαρμογή να προσθέσουν ή αφαιρέσουν ακίνητα, να τροποποιήσουν κωδικούς καθώς και να δηλώσουν ότι το ακίνητό τους είναι κενό ή ημιτελές προκειμένου να τύχουν των εκπτώσεων στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.

δείτε εδώ όλο τον οδηγό για την υποβολή του Ε9