Οικονομία

ΓΣΕΕ: Παράλογες οι περαιτέρω μειώσεις στον κατώτατο μισθό

ΓΣΕΕ: Παράλογες οι περαιτέρω μειώσεις στον κατώτατο μισθό ΓΣΕΕ: Παράλογες οι περαιτέρω μειώσεις στον κατώτατο μισθό
ΓΣΕΕ: Παράλογες οι περαιτέρω μειώσεις στον κατώτατο μισθό Άμεση επιστροφή στη «λογική, στο μέτρο και τη μετριοπάθεια» ζητεί από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ο γγ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης. Μόνο έτσι θεωρεί ότι είναι εφικτό να γίνει μια πετυχημένη διαπραγμάτευση με την τρόικα και να δοθούν λύσεις στα αδιέξοδα της χώρας.

Ο κ. Κιουτσούκης, επισημαίνει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για «περαιτέρω μειώσεις στον κατώτατο μισθό», τονίζοντας ότι είναι «παράλογες». Σημειώνει όμως ότι, ενώ, «δια στόματος Πρωθυπουργού ακούμε ότι οι αξιώσεις της τρόικα κινούνται στα όρια του παραλογισμού, ο Υπουργός Οικονομικών ανταλλάσσει email και επιστολές προθέσεων για δεσμεύσεις με νέα επώδυνα μέτρα για την κοινωνία και την οικονομία».

Η άποψη του γγ της ΓΣΕΕ είναι ότι η «αναγκαία πολιτική σταθερότητα δεν επιτυγχάνεται με συνέχιση της λιτότητας». Μάλιστα, ο κ. Κιουτσούκης περιγράφει με στοιχεία τα αποτελέσματα της λιτότητας που προκλήθηκε από την πολιτική των μνημονίων, τα οποία είναι:

•    4.000.000 πολίτες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
•    1.500.000 συμπολίτες είναι άνεργοι.
•    400.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα.
•    250.000 παιδιά υποσιτίζονται.
•    1.000.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 2 έως και 12 μήνες.

Ο κ. Κιουτσούκης τονίζει ότι «η πολιτική σταθερότητα απαιτεί ΟΡΘΙΑ την κοινωνία, χωρίς τρομοκρατικά διλήμματα, χωρίς δαιμονοποίηση των αγορών, αλλά όμως και χωρίς υποταγή στις αγορές».