Οικονομία

Εγκαταλείπουν το πλοίο

Εγκαταλείπουν το πλοίο Εγκαταλείπουν το πλοίο
Εγκαταλείπουν το πλοίο Του Βασίλη Αγγελόπουλου Όταν γίνονται διαρροές από το υπουργείο Εργασίας του τύπου «τώρα ο κ. Βρούτσης θα ασχοληθεί με την Περιφέρειά του», τότε και ο πλέον αδαής μπορεί να αντιληφθεί ότι οι εκλογές είναι «επί θύραις».

Μόνο που αυτό ποσώς ενδιαφέρει τα περίπου 2,8 εκατ. των συνταξιούχων που περιμένουν και τον επόμενο μήνα να πάρουν τη σύνταξή τους. Επίσης, δεν δίνουν... δεκάρα οι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι επιδομάτων, που επίσης, περιμένουν να τα λάβουν στην ώρα τους, για να περάσουν τις γιορτές, το μήνα τους, την καθημερινότητά τους.

Πρέπει κάποια στιγμή στο πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως χρώματος, κομματικής «ταμπέλας» ή πολιτικής προέλευσης, να γίνει κατανοητό ότι η κατάληψη ενός δημόσιου αξιώματος είναι ύψιστη τιμή και ευθύνη. Δεν είναι βόλτα στην παιδική χαρά. Τέτοιες διαρροές λοιπόν, όσο και αν δείχνουν την τάση ή το γενικό κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση, καλό θα ήταν να αποφεύγονται, στο εξής. Βασική προτεραιότητα, πρέπει να είναι να «γίνει η δουλειά», ανεξάρτητα εάν αύριο το πρωί πέσει η κυβέρνηση, οδηγηθούμε σε εκλογές και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι δημόσιοι λειτουργοί, είναι ότι δεν έχουν το δικαίωμα να επαναπαύονται. Ούτε έχουν το δικαίωμα να εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Αντίθετα έχουν την υποχρέωση έναντι της πατρίδας (άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς, δηλώνουν πατριώτες), να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, είτε είναι η πρώτη, είτε είναι η τελευταία μέρα στο πόστο τους. Και καλά θα κάνουν να αφήσουν τις... παιδικές ασθένειες που θυμίζουν πολιτικούς άλλων εποχών, που το κατάντημά τους, το βλέπουν οι επόμενες γενιές με χαμόγελο συγκατάβασης! Για να μην βρεθούν και εκείνοι σε ανάλογη θέση, πρέπει να διαφυλάττουν το πόστο τους έως την ύστατη ώρα. Μόνο έτσι θα διασώσουν την υστεροφημία τους. Αν μπορεί και αυτή να διασωθεί πια...