Οικονομία

Απο σήμερα τα δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ για όσους δεν πήραν την εξισωτική

Απο σήμερα τα δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ για όσους δεν πήραν την εξισωτική Απο σήμερα τα δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ για όσους δεν πήραν την εξισωτική Φωτογραφία: Απο σήμερα τα δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ για όσους δεν πήραν την εξισωτική
Απο σήμερα τα δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ για όσους δεν πήραν την εξισωτική Μεγάλος αριθμός δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης 2014 , που αγγίζει τις 47.000 , δεν έχει τακτοποιήσει πλήρως τα δικαιολογητικά απογραφής των ζώων ή τα στοιχεία των εισοδημάτων και απασχόλησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η πληρωμή τους απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΤΤ ενώ από σήμερα όσοι δεν πληρώθηκαν θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για συμπεριληφθούν στην επόμενη πληρωμή

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ανακοίνωση του για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης που έγινε στις 2/1 κάνει γνωστό ότι από τις 7.1.2015 οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 που παρουσιάσθηκαν προβλήματα στην πληρωμή τους ή δεν ήταν πλήρη τα δικαιολογητικά τους θα μπορούν να προσκομίζουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενη πληρωμή που θα γίνει.

Για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2014 καταβλήθηκε η πρώτη δόση σε 53.956 δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή γίνεται 8 μήνες νωρίτερα από τις πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης των προηγούμενων ετών και για τον λόγο αυτό το ΥΠΑΑΤ είχε εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις ύψους 126 εκ. € που καλύπτει τις πληρωμές όλων των δικαιούχων. Όμως, ένας σημαντικός αριθμός δικαιούχων, (που αγγίζει τις 47.000), δεν έχει τακτοποιήσει πλήρως τα δικαιολογητικά απογραφής των ζώων ή τα στοιχεία των εισοδημάτων και απασχόλησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η πληρωμή τους. Για να μην υπάρξει καθυστέρηση στις πληρωμές των δικαιούχων όπου τα δικαιολογητικά τους δεν εμφανίζουν προβλήματα, μέχρι οι υπόλοιποι δικαιούχοι να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή προκαταβολής ΕΑ 2014. Για τους υπόλοιπους δικαιούχους, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αναμένει τις επόμενες ημέρες τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά ώστε να ακολουθήσει και επόμενη συμπληρωματική πληρωμή με βάση τις πιστώσεις που έχουν εξασφαλισθεί.

Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ με τις πληρωμές αυτές αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα που σχετιζόταν με το πρόγραμμα δράσης για τους βοσκότοπους ενώ για πρώτη φορά οι συνολικές πληρωμές για την Εξισωτική Αποζημίωση μέσα στο 2014 περιλαμβανομένων και της πληρωμής παλαιών εκκρεμοτήτων θα ξεπεράσει τα 190 εκ. €, ποσά σημαντικά για την λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Η επόμενη πληρωμή για την ΕΑ 2014 θα αφορά και την εξόφληση του υπολοίπου αυτών που λαμβάνουν τώρα την προκαταβολή, όσο και την πληρωμή αυτών που θα προσκομίσουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά τους. Διευκρινίζεται ότι για να γίνει ορθά και με δίκαιο τρόπο η επόμενη πληρωμή, θα διορθωθούν και τυχόν σφάλματα στην κατανομή των βοσκοτόπων που έγινε στα πλαίσια της Ενιαίας Ενίσχυσης, διαδικασία που ξεκινάει και αυτή από 7.1.2015 και θα ολοκληρωθεί τέλος Ιανουαρίου.