Διεθνή

Με νέα Γάζα απειλεί τον λαό του Λιβάνου ο Νετανιάχου: Σήμερα η επικοινωνία με Μπάιντεν για τα αντίποινα

Με νέα Γάζα απειλεί τον λαό του Λιβάνου ο Νετανιάχου: Σήμερα η επικοινωνία με Μπάιντεν για τα αντίποινα
Οι «εκκλήσεις» του Μπενιαμίν Νετανιάχου την Τρίτη ήρθαν την ώρα που το Ισραήλ επέκτεινε την χερσαία εισβολή του εναντίον της Χεζμπολάχ στέλνοντας χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες σε μια νέα ζώνη στο νοτιοδυτικό Λίβανο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κάλεσε την Τρίτη τον λαό του Λιβάνου να διώξει τη Χεζμπολάχ και να αποφύγει «την καταστροφή και τον πόνο όπως τα βλέπουμε στη Γάζα».

Ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε οι IDF σκότωσαν τον διάδοχο του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα - με τον ισραηλινό στρατό ωστόσο, στη συνέχεια, να αρνείται να επιβεβαιώσει τον θάνατο του Χασέμ Σαφιντίν.

Από την πλευρά τους, οι μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν καταιγισμό ρουκετών προς την ισραηλινή πόλη-λιμάνι Χάιφα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τραυματίζοντας 12 άτομα.

«Σας λέω, λαέ του Λιβάνου: Ελευθερώστε τη χώρα σας από τη Χεζμπολάχ, ώστε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας βιντεοσκοπημένης ομιλίας που απευθυνόταν στο λαό του Λιβάνου, ο Νετανιάχου.

«Έχετε την ευκαιρία να σώσετε τον Λίβανο πριν πέσει στην άβυσσο ενός μακροχρόνιου πολέμου που θα οδηγήσει στην καταστροφή και δυστυχία που βλέπουμε στη Γάζα.

Axios: Σήμερα επικοιωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για τα αντίποινα

Σύμφωνα με το Axios, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, με αντικείμενο τα σχέδια του Τελ Αβίβ για τα αντίποινα στο Ιράν.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον, με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πως είχε προηγηθεί σχετική εντολή του πρωθυπουργού.

Όπως μεταφέρουν, ο Νετανιάχου ήθελε πρώτα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και η ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει τα αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.