Οικονομία

Δεν τελεσφόρησαν οι συνομιλίες της οικογένειας Λάτση με την Julius Baer για την πώληση της EFG International

Δεν τελεσφόρησαν οι συνομιλίες της οικογένειας Λάτση με την Julius Baer για την πώληση της EFG International
Οι συζητήσεις με την οικογένεια Λάτση ξεκίνησαν την περίοδο που η Julius Baer απομάκρυνε τον CEO της, Philipp Rickenbacher, τον Φεβρουάριο,

Η ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer πραγματοποίησε συνομιλίες με την EFG International, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, για πιθανή εξαγορά τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters.

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν την περίοδο που η Julius Baer απομάκρυνε τον CEO της, Philipp Rickenbacher, τον Φεβρουάριο, μετά από ζημιές σε δάνεια προς την εταιρεία ακινήτων Signa, η οποία βρισκόταν σε χρηματοοικονομική κρίση, ανέφεραν οι πηγές. Κατά τις διαπραγματεύσεις, η Julius Baer εξέτασε τον CEO της EFG, Giorgio Pradelli, ως πιθανό επικεφαλής μιας ενοποιημένης τράπεζας.

Ωστόσο, οι συνομιλίες σταμάτησαν πρόσφατα. Το Reuters δεν μπόρεσε να διασταυρώσει τους λόγους που οδήγησαν στη διακοπή των διαπραγματεύσεων. Η Julius Baer επικεντρώνεται τώρα στην αναζήτηση μόνιμου CEO, μια διαδικασία που αναμένεται να πάρει χρόνο, σύμφωνα με μία εκ των πηγών και έναν τρίτο πληροφοριοδότη. Δεν είναι επίσης σαφές εάν ο Pradelli εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Julius Baer.
Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Την Παρασκευή, το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η Julius Baer διερευνούσε την πιθανή απόκτηση της EFG, σύμφωνα με δικές του πηγές.

Η EFG International έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 3,8 δισ. ελβετικών φράγκων (4,16 δισ. δολάρια), ενώ εκείνη της Julius Baer εκτιμάται στα 11,5 δισ. φράγκα. Η EFG διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 142,2 δισ. ελβετικών φράγκων, σύμφωνα με στοιχεία του τέλους του 2023. Τον Φεβρουάριο, η EFG είχε ανακοινώσει σε αναλυτές ότι αναζητά εξαγορές, διαθέτοντας σημαντικά πλεονάζοντα κεφάλαια.

Ένα πιθανό deal μεταξύ των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε μια εταιρεία διαχείρισης πλούτου με περισσότερα από 500 δισ. ελβετικά φράγκα (547,11 δισ. δολάρια) σε υπό διαχείριση κεφάλαια, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Από στρατηγική άποψη, μια ενοποίηση των δύο τραπεζών θα θεωρείτο αμφιλεγόμενη, σύμφωνα με σημείωμα αναλυτών της RBC. Η Julius Baer έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες επενδύσεις και η πρόσθετη πρόκληση της ενσωμάτωσης της EFG θα έθετε σημαντικά ερωτήματα, τόνισαν οι αναλυτές.

# TAGS