Οικονομία

ΟΑΣΘ: Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με ισχύ μέχρι το τέλος του 2024

ΟΑΣΘ: Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με ισχύ μέχρι το τέλος του 2024
Με τη νέα ΣΣΕ ρυθμίζονται θεσμικά ζητήματα και εξασφαλίζονται μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Μέχρι το τέλος του 2024 θα έχει ισχύ η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης και ο επικεφαλής και γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων του οργανισμού, Γιάννης Δήμκας και Αλέξης Γεωργιάδης αντίστοιχα, όπως γνωστοποιείται με σχετική ανακοίνωση.

Με τη νέα ΣΣΕ ρυθμίζονται θεσμικά ζητήματα και εξασφαλίζονται μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός «η συγκεκριμένη σύμβαση είναι ιστορική, καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για την τελευταία σύμβαση με τη σημερινή μορφή του οργανισμού, ο οποίος τελεί υπό εκκαθάριση σε λειτουργία».

Τη θέση του ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αποτελούν το μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του οργανισμού, διατύπωσε ο κ. Ταγγίρης, εκφράζοντας τη χαρά του για την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. «Εργαζόμενοι και διοίκηση συνεχίζουμε από κοινού την προσπάθεια για ακόμα καλύτερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο ίδιος.

Για μία «καλή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία ικανοποιεί σε σημαντικό βαθμό τα αιτήματα των εργαζομένων», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας. Πρόσθεσε ότι το ζητούμενο πλέον είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες έγκρισης από τα συναρμόδια υπουργεία, το Υποδομών και Μεταφορών και το Οικονομικών, ώστε να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή της. Παρόντες στην υπογραφή της νέας ΣΣΕ των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ήταν οι διευθυντές Οικονομικών, Παύλος Τριχάκης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Χρύσα Δούκα.