Οικονομία

Η Ιntel σταματά επένδυση αξίας 25 δισ. δολ. στο Ισραήλ

Η Ιntel σταματά επένδυση αξίας 25 δισ. δολ. στο Ισραήλ Φωτογραφία: intel
Οι πάροχοι της Intel είχαν λάβει τις τελευταίες μέρες σχετική ανακοίνωση για την ακύρωση των σχεδίων στο Ισραήλ.

Η Intel Corp αποφάσισε να σταματήσει την επέκταση ύψους 25 δισ. δολαρίων στις εγκαταστάσεις της στο Ισράηλ, όπως μεταδίδουν οικονομικά sites της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία υπαναχώρησε στην κατασκευή φυτώριου στο Kiryat Gat, που είχα ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πάροχοι της εταιρείας είχαν λάβει ειδοποίηση ότι ακυρώνονται οι παραγγελίες για εξοπλισμό κα υλικά τις τελευταίες ημέρες, Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες γνώριζε για την απόφαση αυτή της εταιρείας.

Η εταιρεία υποτίθεται ότι θα λάμβανε κίνητρα ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και, σε αντάλλαγμα, είχε δεσμευτεί να αγοράσει προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 60 δισεκατομμυρίων σέκελ από Ισραηλινούς προμηθευτές την επόμενη δεκαετία, ως μέρος της συμφωνίας με το Ισράηλ.

Τον Μάρτιο, έγινε γνωστό πως η OPC θα έχτιζε ένα φυτώριο για την Intel στο Kiryat Gat με την επένδυση συνολικά να ξεπερνά στα 900 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία, που ελέγχεται από τον Ιντάν Όφερ, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Intel στο Ισράηλ.