Οικονομία

Στρατηγική επέκταση στο Ελληνικό από τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου

sooc sooc
Σε νέες αγορές οικοπέδων εντός του Ελληνικού προχωρά ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με τη Lamda Development.

Κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται περαιτέρω ανακοινώσεις για την αγορά νέων οικοπέδων και αναπτύξεων από τον κ. Προκοπίου, με στόχο την πώληση συνολικά 100.000 τ.μ.

Πρόσφατα, η Lamda Development υπέγραψε συμφωνία με τον κ. Προκοπίου για την απόκτηση έκτασης με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 86.000 τ.μ., όπου θα αναπτυχθεί εκπαιδευτικό ίδρυμα με διεθνές πρόγραμμα σπουδών, πλαισιωμένο από οικιστικούς και γραφειακούς χώρους.

Παράλληλα, έως το τέλος Ιουλίου θα ολοκληρωθεί ο πρώτος διαγωνισμός της Lamda Development για την πώληση πέντε οικοπέδων, συνολικής επιφάνειας 50 στρεμμάτων, με το τίμημα να εκτιμάται στα 2.100 ευρώ/τ.μ. Μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία αναμένεται να έχει πωλήσει οικόπεδα 80 στρεμμάτων, αποφέροντας έσοδα 200 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το σχέδιο για τη δημιουργία επιχειρηματικού πόλου στο βόρειο τμήμα του Ελληνικού, με κατασκευή νέων γραφείων επιφάνειας 150.000-200.000 τ.μ., «παγώνει» προσωρινά. Η Lamda Development είχε αρχικά σκοπό να δημιουργήσει ένα όχημα ειδικού σκοπού (SPV) για την πώληση των οικοπέδων σε επενδυτές, προσδοκώντας έσοδα 200-400 εκατ. ευρώ. Όμως, η έλλειψη ικανοποιητικού επενδυτικού ενδιαφέροντος και οι μη ικανοποιητικές προσφορές οδήγησαν στην αναβολή του σχεδίου αυτού έως το 2025.

Εν τω μεταξύ, η καθυστέρηση αυτή αυξάνει τη διαθέσιμη επιφάνεια για εμπορικά καταστήματα εντός του Vouliagmenis Mall, καθώς οι τελευταίοι όροφοι, αρχικά προοριζόμενοι για γραφεία, θα διατεθούν τελικά σε εμπορικές αλυσίδες λόγω της υψηλής ζήτησης.

Η Lamda Development στοχεύει στην εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων στο Ελληνικό έως το 2026. Παράλληλα, προχωρούν οι προπωλήσεις στη γειτονιά κατοικιών Little Athens, η οποία θα περιλαμβάνει 10 οικοδομικά τετράγωνα με συνολικά 1.100 διαμερίσματα και 100 καταστήματα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων.