Οικονομία

Η Metlen πούλησε τρία φωτοβολταϊκά πάρκα στη Βρετανία

Η Metlen πούλησε τρία φωτοβολταϊκά πάρκα στη Βρετανία
Η Metlen δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο για πάνω από 10 χρόνια, με 82 ολοκληρωμένα έργα συνολικής αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS) ολοκλήρωσε επιτυχώς την πώληση ενός από τα χαρτοφυλάκιά της φωτοβολταϊκών έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Schroders Greencoat. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τρία πάρκα, τα οποία βρίσκονται στις περιοχές Gorse Lane του Lincolnshire, Defford του Worcestershire και Watnall του Nottinghamshire, με συνολική ισχύ 110 MWp. Αυτά τα πάρκα παρέχουν ενέργεια ισοδύναμη με τις ανάγκες περίπου 41.300 κατοικιών ετησίως.

Τα τρία φωτοβολταϊκά πάρκα αναπτύχθηκαν από την M Renewables της METLEN στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Απρίλιο του 2022 υπεγράφη συμφωνία πώλησης ενέργειας (PPA) με τη Vodafone UK για την ενέργεια που παράγεται από τα έργα. Αυτή η συναλλαγή καταδεικνύει τη δέσμευση της METLEN να απλοποιήσει και να αναβαθμίσει το χαρτοφυλάκιό της, μεγιστοποιώντας την αξία για τους μετόχους. Η Metlen συνεχίζει να ηγείται σε πολύπλοκα, μεγάλης κλίμακας έργα ηλιακής ενέργειας, προσφέροντας πλήρεις υπηρεσίες ανάπτυξης και κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης της λεπτομερούς σχεδίασης και των μακροπρόθεσμων υπηρεσιών συντήρησης.

Τον Οκτώβριο του 2023, η Metlen ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του Cleve Hill, ενός φωτοβολταϊκού έργου 373MW στο Kent του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνεργασία με την Quinbrook Infrastructure Partners. Το Cleve Hill είναι το μεγαλύτερο εγκεκριμένο ηλιακό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Η Metlen δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο για πάνω από 10 χρόνια, με 82 ολοκληρωμένα έργα συνολικής αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως προτιμητέος συνεργάτης για την ενεργειακή μετάβαση στη χώρα, προσφέροντας κορυφαίες λύσεις «πράσινης» ενέργειας από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και έργα δικτύου.