Διεθνή

Oasis: Υπό έρευνα της βρετανικής κυβέρνησης το φιάσκο με τα εισιτήρια από την Ticketmaster

Oasis: Υπό έρευνα της βρετανικής κυβέρνησης το φιάσκο με τα εισιτήρια από την Ticketmaster Φωτογραφία: EPA/ADAM VAUGHAN
Οι τιμές των εισιτηρίων για το reunion των Oasis εκτινάχθηκαν παρά τις αρχικές ανακοινώσεις.

Έρευνα ξεκινά η βρετανική κυβέρνηση για την υπερχρέωση των εισιτηρίων από την Ticketmaster για το reunion των Oasis.

Οι πωλήσεις των εισιτηρίων για την επανένωση των αδελφών Νόελ και Λίαμ Γκάλαχερ ξεκίνησαν το Σάββατο και τοTicketmaster συνέχιζε να αυξάνει τις τιμές ακόμα και για όσους ήταν ήδη σε σειρά προτεραιότητας. Η διαδικασία της «δυναμικής τιμολόγησης» προσαρμόζει τις τιμές ανάλογα με τη ζήτηση και αν και η κίνηση αυτή είναι μία στάνταρντ μέθοδος στις ΗΠΑ, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος και τη Βρετανία, εκτοξεύοντας τις τιμές.

Αρχικά, οι τιμές των Oasis ορίστηκαν στα 176 ευρώ αλλά μετά από λίγες ώρες και λόγω της αυξημένης ζήτησης, εκτινάχθηκαν στα 422 ευρώ. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από φανς της μπάντας, η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για την αμφιλεγόμενη τακτική.

Σε ανακοίνωσή της η υπουργός Πολιτισμού, είπε πως ήταν «θλιβερό να βλέπει φανς των Oasis να αποκλείονται» και πως θέλει να βάλει τέλος στην τακτική αυτή ώστε τα εισιτήρια να πωληθούν σε δίκαιες τιμές. Επιβεβαίωσε πως η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει μία αναθεώρηση των πωλήσεων των εισιτηρίων και της προστασίας των καταναλωτών.

Η συνάδελφός της στο υπουργείο Εργασίας Lucy Powell είχε η ίδια εμπειρία από το φιάσκο της Ticketmaster. «Υπάρχει ουρά για την ουρά αναμονής» έγραψε στο Χ το Σάββατο το πρωί. Τελικά κατάφερε να πάρει εισιτήριο αλλά σε υπερδιπλάσια της διαφημιζόμενης αρχικής τιμής.

«Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε όλο και πιο συχνά και όχι μόνο σε εισιτήρια συναυλιών αλλά επίσης σε τρένα και αεροπορικές εταιρείας» είπε στο BBC.

{https://twitter.com/LucyMPowell/status/1829784384259416387}