Οικονομία

Φρένο στο πλαφόν στα ακτοπλοϊκά από Βρυξέλλες: Στο τραπέζι μέτρα για ΙΧ και μηχανές

Φρένο στο πλαφόν στα ακτοπλοϊκά από Βρυξέλλες: Στο τραπέζι μέτρα για ΙΧ και μηχανές
Τη δυσκολία της κυβέρνησης να παρέμβει στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων περιέγραψε ο υπουργός Ναυτλίας Χρήστος Στυλιανίδης, διευκρινίζοντας πως η πρότασή του για πλαφόν συνάντησε θεσμικά εμπόδια στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι έκανε κρούσεις για πλαφόν στα ακτοπλοϊκά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Competition), οι οποίες, όπως όλα δείχνουν απέβησαν άκαρπες, ομολογώντας πως «είναι απογοητευτικές οι ενδείξεις για να προχωρήσω είτε εγώ, είτε ο υπουργός Οικονομικών σε πλαφόν».

«Ήθελα να εξαντλήσω το ενδεχόμενο, έκανα κρούσεις στη DG Competition, συζητείται ακόμη το θέμα, αλλά θα θεωρηθεί ότι αντιστρατεύεται τους όρους της ελεύθερης αγοράς», πρόσθεσε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη να εγκαλεί την κυβέρνηση για το ζήτημα κάνοντας λόγο για υπέρογκα ναύλα και ληστρικές τιμές στα εισιτήρια.

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδη τo πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στα ταχύπλοα και όχι στα συμβατικά πλοία, σημειώνοντας από την άλλη, πως «πρέπει να λειτουργούμε μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνθήκης».

«Πρώτο μας μέλημα να έχουν όλα τα νησιά συνδεσιμότητα», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει ήδη καταφύγει στην επιτροπή Ανταγωνισμού για μια εταιρεία, με την επιτροπή να εξετάζει την υπόθεση.

Ο υπουργός Ναυτλίας έκανε γνωστό παράλληλα πως σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται συγκεκριμένα μέτρα για τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των ΙΧ και μοτοσικλετών.