Οικονομία

Οι εκλογές έβαλαν φρένο σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απο το ΙΚΑ

Οι εκλογές έβαλαν φρένο σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απο το ΙΚΑ Οι εκλογές έβαλαν φρένο σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απο το ΙΚΑ
Οι εκλογές έβαλαν φρένο σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απο το ΙΚΑ Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Περιορίστηκαν σημαντικά οι διαδικασίες λήψης αναγκαστικών μέτρων (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις) από το ΙΚΑ τον Δεκέμβριο του 2014, ως αποτέλεσμα της έναρξης της προεκλογικής περιόδου.

Με βάση επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος, προκύπτει ότι εκδόθηκαν τον Δεκέμβριο 265 εντάλματα κατάσχεσης, όταν ένα μήνα νωρίτερα, είχαν εκδοθεί 621, δηλαδή πάνω από τα διπλάσια. Επίσης, ξεκίνησε η διαδικασία κατάσχεσης κινητής περιουσίας για 246 περιπτώσεις, όταν το ίδιο είχε γίνει για 504 περιπτώσεις τον Νοέμβριο και 899 τον Οκτώβριο.

Ειδικά για τις περιπτώσεις που αφορούν απολεσθείσες ρυθμίσεις, η διαδικασία αναγκαστικών μέτρων ακολούθησε ανάλογη πορεία. Πιο συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2014, εκδόθηκαν 35 εντάλματα κατάσχεσης, όταν τον Νοέμβριο είχαν εκδοθεί 82 και 301 τον Οκτώβριο. Επίσης, προχώρησε η διαδικασία για 33 κατασχέσεις κινητής περιουσίας τον Δεκέμβριο, όταν τον Νοέμβριο του 2014, δηλαδή ένα μήνα νωρίτερα, ήταν 63 και 227 τον Οκτώβριο.