Οικονομία

Τα νέα μέτρα στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Τα νέα μέτρα στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες Τα νέα μέτρα στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Τα νέα μέτρα στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ειδική αναφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, πραγματοποίησε ο Δημήτρης Στρατούλης, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εργασίας με ειδίκευση στην Κοινωνική Ασφάλιση, κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου.

Ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον εν λόγω κλάδο επαγγελματιών, σημειώνοντας ότι θα επιδιώξει να αυξήσει το όριο σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχει τεθεί για την καταβολή της σύνταξης. Το όριο που υπάρχει έως σήμερα, βρίσκεται στις 20.000 ευρώ και από αυτό το ποσό και άνω, για να χορηγηθεί η σύνταξη, θα πρέπει ο δικαιούχος να καταβάλλει την οφειλή του. Ο κ. Στρατούλης, λοιπόν, προανήγγειλε αύξηση του ορίου πάνω από τα 20.000 ευρώ, για να βοηθήσει ελεύθερους επαγγελματίες να βγουν στη σύνταξη.

Επίσης, ο υπουργός πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει να λάβει μέτρα που θα περιορίσουν τα φαινόμενα «ποινικοποίησης» των ελεύθερων επαγγελματιών. Επιπρόσθετα, έγινε ειδική αναφορά για τις ασφαλιστικές κατηγορίες, με τον κ. Στρατούλη να τονίζει ότι θα επιδιώξει να επιτευχθεί μεγαλύτερη μείωση από αυτή που ισχύει έως τώρα. Σημειώνεται ότι έως τέλος 2016, έχει αποφασιστεί να ισχύσει το δικαίωμα της μείωσης κατά δύο κλάσεις, των ασφαλιστικών κατηγοριών.