Οικονομία

Βαρουφάκης: Εαν «αρμέξουν» και άλλο την άρρωστη οικονομία θα πεθάνει

Βαρουφάκης: Εαν «αρμέξουν» και άλλο την άρρωστη οικονομία θα πεθάνει Βαρουφάκης: Εαν «αρμέξουν» και άλλο την άρρωστη οικονομία θα πεθάνει
Βαρουφάκης: Εαν «αρμέξουν» και άλλο την άρρωστη οικονομία θα πεθάνει «Εμείς δεν θέλουμε την επόμενη δόση, δεν μας ενδιαφέρει το επόμενο δάνειο, όταν το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο. Θέλουμε να τελειώνουμε με τον εθισμό», δηλώνει στο CNN.

«Αυτό που ζητάμε από τους ευρωπαίους εταίρους είναι μία ευκαιρία να παραθέσουμε τις προτάσεις μας και να μας δοθεί ένα μικρό χρονικό διάστημα, μερικές εβδομάδες, ώστε να το συζητήσουμε μαζί τους» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μάλιστα, μιλώντας στο CNN και την Κριστιάν Αμανμπούρ, υποδέχτηκε θετικά την πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ προς την Αθήνα να καταθέσει στο τραπέζι του Eurogroup μια βιώσιμη πρόταση.

Σχολιάζοντας το υπάρχον πρόγραμμα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι «σαν να προσπαθείς να βγάλεις περισσότερο γάλα από μία άρρωστη αγελάδα, με το να την αρμέγεις. Θα την σκοτώσεις». «Για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας και να ανακάμψουμε χρειαζόμαστε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο» τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί την επόμενη δόση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ήμασταν πάντοτε σαν τους τοξικομανείς που περίμεναν την επόμενη δόση. Εμείς δεν θέλουμε την επόμενη δόση, δεν μας ενδιαφέρει το επόμενο δάνειο, όταν το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο. Θέλουμε να τελειώνουμε με τον εθισμό».