Οικονομία

Απολύσεις στο Capsis Elite Resort στο Ηράκλειο καταγγέλλει η ΠΟΕΕ ΥΤΕ

Απολύσεις στο Capsis Elite Resort στο Ηράκλειο καταγγέλλει η ΠΟΕΕ ΥΤΕ Απολύσεις στο Capsis Elite Resort στο Ηράκλειο καταγγέλλει η ΠΟΕΕ ΥΤΕ
Απολύσεις στο Capsis Elite Resort στο Ηράκλειο καταγγέλλει η ΠΟΕΕ ΥΤΕ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Απολύθηκαν 9 εποχικά εργαζόμενοι από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Out Of The Blue Capsis Elite Resort, που στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ ΥΤΕ), οι απολύσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων που θεωρείται «νεκρή περίοδος», μιας και έχει ολοκληρωθεί η θερινή τουριστική περίοδος.

Οι απολύσεις έγιναν, χωρίς επίκληση κάποιου σπουδαίου λόγου και φυσικά χωρίς να υπάρξει πρώτα ούτε διαβούλευση, ούτε καν ενημέρωση με το σωματείο των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε. Οι απολυμένοι έχασαν το δικαίωμα της επαναπρόσληψης το ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, κατά την επόμενη τουριστική περίοδο, όπως ορίζει ο νόμος. Επίσης, καταγγέλλεται ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις έγιναν για «εκδικητικούς λόγους εξαιτίας της συγκρουσιακής σχέσης με το επιχειρησιακό σωματείο, που τυγχάνουν μέλη του». Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι πιθανός, αν και ανομολόγητος στόχος η αλλοίωση της στελέχωσης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και η υποκατάσταση των θέσεων εργασίας με προσωπικό ευκαιρίας (voucher, ψευτομαθητεία).

Η ΠΟΕΕ ΥΤΕ καλεί την επιχείρηση να ακυρώσει τις απολύσεις και ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εργασίας και των ελεγκτικών μηχανισμών.