Οικονομία

Ημερίδα για την ΚΑΠ 2015 2020 στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Ημερίδα για την ΚΑΠ 2015 2020 στο Δήμο Αλεξάνδρειας
Ημερίδα για την ΚΑΠ 2015 2020 στο Δήμο Αλεξάνδρειας Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα : «Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2015-2020» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αλεξάνδρειας ο  Τ.Ο.Ε.Β. Τρικάλων και ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, αύριο Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Δημοτικού Αμφιθεάτρου του πρώην  Δήμου Πλατέος στις 19.00.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αποτελεί την ενοποιημένη Αγροτική Πολιτική των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περιγράφει ένα σύνολο νόμων σχετικών με την γεωργία και την διακίνηση αγροτικών προϊόντων και όλες τις εκβάσεις που προκύπτουν, όπως η σταθερότητα των τιμών, η ποιότητα των προϊόντων, η επιλογή προϊόντων, η χρήση του εδάφους και η απασχόληση στον αγροτικό κλάδο.

Κύριος στόχος της πολιτικής αυτής είναι ο ρόλος της γεωργίας στη διαφύλαξη και τη διαχείριση των φυσικών πόρων στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, των γεω-περιβαλλοντικών μέτρων, κ.ά.

Σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο που ο αγροτικός χώρος μεταβαίνει στη νέα ΚΑΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αλλαγές που θα επέλθουν, αλλά και τις σύγχρονες ευρωπαϊκές απαιτήσεις.