Ελλάδα

Ημερίδα για τον ορυκτό πλούτο της χώρας με αφορμή τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ

Ημερίδα για τον ορυκτό πλούτο της χώρας με αφορμή τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ
Την Πέμπτη 23 Μάη στο αμφιθέατρο του ΒΕΑ από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Επιστημονική ημερίδα για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Μαϊου, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήρια της Αθήνας (Ακαδημίας 18) , η δυναμική ομοσπονδία μεταλλωρύχων (ΟΜΕ) σε συνεργασία με τα συνδικάτα του ΙΓΜΕ και της ΛΑΡΚΟ.

Στόχος είναι υποβολή προτάσεων για την προώθηση μιας ανάπτυξης, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, όπως είναι ο Ορυκτός της Πλούτος και το πλούσιο ποικιλόμορφο περιβάλλον της, για την αξιοποίηση και διαχείρισή τους προς όφελος του λαού.

Μιας ανάπτυξης στην οποία οι επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς καλούνται και πρέπει να παίξουν ουσιαστικό ρόλο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.

«Τόσο η αυξημένη διεθνώς ζήτηση πρώτων υλών όσο και η ελλειμματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πρώτες ύλες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την εντατικοποίηση της Έρευνας για τον εντοπισμό, αξιολόγηση και αξιοποίηση Ορυκτών Πόρων καθώς και την διαχείριση των υπαρχόντων μεταλλευτικών αποθεμάτων» σημειώνουν οι διοργανωτές.