Οικονομία

Εντολή να εκδοθούν τα σωστά σημειώματα claw back ζητά ο ΙΣΑ

Εντολή να εκδοθούν τα σωστά σημειώματα claw back ζητά ο ΙΣΑ Εντολή να εκδοθούν τα σωστά σημειώματα claw back ζητά ο ΙΣΑ
Εντολή να εκδοθούν τα σωστά σημειώματα claw back ζητά ο ΙΣΑ Ο ΙΣΑ με επιστολή του έχει ζητήσει από τις 20.01.2015, καθώς και εν συνεχεία στις 22.02.2015 και στις 25.02.2015, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να προβούν στην άμεση έκδοση των σημειωμάτων αναφορικά με το claw back.

Όπως όμως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ ενημερώθηκε από τις εν λόγω υπηρεσίες για να υλοποιήσουν το ανωτέρω θα πρέπει να δοθεί απότο υπουργείο Υγείας. Ετσι με επιστολή του ο ΙΣΑ με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας ζητά να δοθεί η σχετική εντολή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ο ορθός υπολογισμός των ποσών του claw back για το Α’ και Β’ εξάμηνο του 2014, λαμβάνοντας υπόψη το ατομικό όριο ανά πάροχο, όπως αυτό έχει προβλεφθεί με την υπ’ αριθμ. Υ9/ΟΙΚ 70521/2014 ΦΕΚ Β 2243/18-8-2014 Υπουργική Απόφαση. Το ανωτέρω κρίνεται απολύτως αναγκαίο όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, προκειμένου να κοινοποιηθούν επίσημα και ορθά τα εν λόγω ποσά στους συμβεβλημένους ιατρούς και ιατρικές εταιρείες.

Χωρίς την επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ των συγκεκριμένων ποσών claw back για το 2014 χιλιάδες μέλη του Συλλόγου δεν θα μπορέσουν να εκπέσουν από την φορολογία τους τα εν λόγω ποσά, με συνέπεια να κληθούν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για χρήματα που δεν θα εισπράξουν ποτέ.