Οικονομία

Συναντήσεις Σκουρλέτη με ILO και εργαζόμενους ενόψει εργασιακού νομοσχεδίου

Συναντήσεις Σκουρλέτη με ILO και εργαζόμενους ενόψει εργασιακού νομοσχεδίου Συναντήσεις Σκουρλέτη με ILO και εργαζόμενους ενόψει εργασιακού νομοσχεδίου
Συναντήσεις Σκουρλέτη με ILO και εργαζόμενους ενόψει εργασιακού νομοσχεδίου Διαδοχικές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνο Παπαδάκη και με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στη ΣΙΔΕΝΟΡ, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Σκοπός της συνάντησης με τον κ. Παππαδάκη ήταν να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός για να προσφερθεί τεχνική συμβολή από το ILO στις νομοθετικές παρεμβάσεις, που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με απώτερο σκοπό την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, στα 751 ευρώ. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του ILO καθίσταται σχεδόν υποχρεωτική, όπως αναφέρει και η συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015. Η εκτίμηση του υπουργείου Εργασίας είναι ότι με τον τρόπο αυτό, θα καταστεί δυνατό να πειστούν οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, για τη θετική κατεύθυνση που θα έχουν οι νομοθετικές παρεμβάσεις, στο σκέλος της επαναφοράς της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σχετικά με το θέμα της ΣΙΔΕΝΟΡ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον υπουργό Εργασίας για τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής στην επιχείρηση. Παράλληλα, ζήτησαν ενημέρωση για τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, με έμφαση στο θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του σωματείου για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα επιτρέψουν σε όλους τους εργαζόμενους να διαπραγματευτούν ελεύθερα για ζητήματα εργασίας και αμοιβής.