Οικονομία

Κουτρουμάνης: Αν ευσταθούν όσα λένε Στρατούλης - Ρωμανιάς, να αυξήσουν τις συντάξεις

Κουτρουμάνης: Αν ευσταθούν όσα λένε Στρατούλης - Ρωμανιάς, να αυξήσουν τις συντάξεις Κουτρουμάνης: Αν ευσταθούν όσα λένε Στρατούλης - Ρωμανιάς, να αυξήσουν τις συντάξεις
Κουτρουμάνης: Αν ευσταθούν όσα λένε Στρατούλης-Ρωμανιάς, να αυξήσουν τις συντάξεις Απάντηση στις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του γενικού γραμματέα Γιώργου Ρωμανιά έδωσε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Τις προδιαγραφές των αναλογιστικών μελετών στο ασφαλιστικό τις καθορίζει η Επιστημονική Ομάδα του Eurogroup και του ECOFIN σε όλη την Ευρώπη και όχι ο κάθε υπουργός, απάντησε ο Γ. Κουτρουμάνης σε Στρατούλη και Ρωμανιά, τους οποίους και προ-κάλεσε να αυξήσουν τις συντάξεις.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην υπουργός Γ. Κουτρουμάνης κατηγορώντας Ρωμανιά και Στρατούλη για αποπροσανατολισμό, μετά τις καταγγελίες τους πως οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν μέσα στο 2014 για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους την περιουσία των ταμείων με υπόδειξη της τρόικας.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε: Η συμβολή της περιουσίας των ταμείων είναι ελάχιστη. Το 2015 θα χρειαστούν για τις συνταξεις 29 δισεκ. ευρώ από τα οποία τα 16 δισεκ. θα τα πληρώσει το δημόσιο και τα 13 θα προέλθουν από τις εισφορές των αφαλισμένων. Η συνεισφορά της περιούσιας των ταμείων θα είναι 0,4 %, δηλαδή περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Αμέσως μετά ειρωνεύτηκε τους Στρατούλη και Ρωμανιά λέγοντας τους πως εαν έχουν εκείνοι δίκιο τότε να αυξήσουν τις συντάξεις.