Οικονομία

Στον «πάγο» οι προεκλογικές δεσμεύσεις για μειώσεις φόρων

Στον «πάγο» οι προεκλογικές δεσμεύσεις για μειώσεις φόρων Στον «πάγο» οι προεκλογικές δεσμεύσεις για μειώσεις φόρων
Στον «πάγο» οι προεκλογικές δεσμεύσεις για μειώσεις φόρων «Παγώνουν» οι προεκλογικές δεσμεύσεις για μειώσεις φόρων προκειμένου να καλυφθεί η υστέρηση εσόδων ύψους 2,1 δισ. ευρώ που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός το 2014

Αναστολή της εφαρμογής προεκλογικών δεσμεύσεων για μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, άμεση προώθηση των ρυθμίσεων που προβλέπουν ευνοϊκούς όρους για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και περαίωση εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις, επανενεργοποίηση της διαδικασίας διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και καθιέρωση ισχυρών κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων από επαγγελματίες με ροπή προς τη φοροδιαφυγή είναι ορισμένα μόνο από τα μέτρα που σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνηση για την ανάταξη των φορολογικών εσόδων, την ενίσχυση της ρευστότητας του Δημοσίου και το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» των 2,1 δισ. ευρώ που παρουσιάστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014.

Η «μαύρη τρύπα» των 2,1 δισ. ευρώ καταγράφηκε ήδη από τα τεχνικά κλιμάκια των… «θεσμών» (του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) που βρίσκονται στην Αθήνα για να συλλέξουν και να αξιολογήσουν στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Οφείλεται κυρίως σε μια σημαντική υστέρηση που σημειώθηκε στα φορολογικά έσοδα τους μήνες Δεκέμβριο 2014 και Ιανουάριο 2015, κατά τους οποίους η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο και είχε κυριαρχήσει η νοοτροπία τού «δεν πληρώνω φόρους», την οποία καλλιέργησε έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, ασκώντας λαϊκίστικη προεκλογική τακτική, με στόχο να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους!

πηγη;Ελεύθερος Τύπος