Οικονομία

Στρατούλης: Θα αποκαταστήσουμε τις απώλειες των Ταμείων απο το PSI

Στρατούλης: Θα αποκαταστήσουμε τις απώλειες των Ταμείων απο το PSI Στρατούλης: Θα αποκαταστήσουμε τις απώλειες των Ταμείων απο το PSI
Στρατούλης: Θα αποκαταστήσουμε τις απώλειες των Ταμείων απο το PSI Με τις ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου, των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ συναντήθηκε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασ­φαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την αντίθεση τους στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την εθελοντική τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση δεσμεύε­ται να μην αγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, τα οποία είναι ο «κουμπα­ράς» των ασφαλισμένων, που έχει λεηλατηθεί από τις προηγούμενες κυ­βερνήσεις, ενώ τόνισε ότι τυχόν αποφάσεις των Δ.Σ να επενδύσουν τα ρε­υστά τους σε κρατικά ρέπος είναι καθαρά εθελοντικές.

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε, ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά τις απώλειες που προκλήθηκαν από το καταστροφικό PSI που εφάρμοσε η προηγούμενη κυ­βέρνηση, τονίζοντας ότι τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας τελείωσαν.

Τέλος, ενημέρωσε τους αντιπροσώπους των Ομοσπονδιών, για τις νομοθετικές ενέργειες που θα δρομολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες, όπως είναι η δημιουργία ενός ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασ­φάλισης -από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτηθούν τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης- αλλά και η υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της κυβέρνησης για να μπει φρένο σε νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.