Οικονομία

Bloomberg: Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές

Bloomberg: Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές Bloomberg: Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές Φωτογραφία: Bloomberg: Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές
Bloomberg: Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η Αθήνα δεν θα προλάβει να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ώστε να «ξεπαγώσει» η οικονομική βοήθεια έως το Eurogroup της 24 Απριλίου.

Το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχο, ο οποίος τονίζει ότι οι δύο πλευρές δεν βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία. Η άρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και η επιμονή της για ανατροπή των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά, στο συνταξιοδοτικό και στις περικοπές του προϋπολογισμού, δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους δανειστές, αναφέρει.

Επιπλέον, το Bloomberg υπενθυμίζει τις δηλώσεις του επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρτ ότι «μια κρίση που θα αναστάτωνε τις αγορές δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Εάν εν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα και αποχωρήσει από την ευρωζώνη, η ευρωζώνη θα μπορέσει να αντέξει το πλήγμα αλλά δεν θα είναι ομαλή η μετάβαση», υπογράμμισε ο οικονομολόγος.