Οικονομία

ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας ενάντια στη Χρυσή Αυγή

ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας ενάντια στη Χρυσή Αυγή ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας ενάντια στη Χρυσή Αυγή
Τετράωρη Παναττική Στάση Εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα ημέρα έναρξης της δίκης της ΧΑ Τετράωρη Παναττική Στάση Εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Απριλίου, από τις 7:30 έως τις 11:30 το πρωί. Αιτία είναι η έναρξη, την ίδια ημέρα, της δίκης της Χρυσής Αυγής, στα δικαστήρια του Κορυδαλλού.

Για το λόγο αυτό, έχει προγραμματιστεί ταυτόχρονα συγκέντρωση στις 8 το πρωί της ίδια μέρας στον Κορυδαλλό (Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης – γήπεδο Προοδευτικής) και πορεία στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «εγκληματική συμμορία» και ζητά την καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Επίσης, απαιτεί την καταδίκη των υπεύθυνων για τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, όπως και για όσους επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους ψαράδες και σε εκατοντάδες μετανάστες, αγωνιστές κινημάτων, Εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους και ανάπηρους.

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει να χυθεί «άπλετο φως στη δράση των φασιστικών συμμοριών και να αναδειχθούν οι ευθύνες όλων των μηχανισμών του κράτους, που δημιούργησαν το έδαφος για να συνεχίζουν οι νεοναζί τις επιθέσεις τους».