Οικονομία

Νέος φόρος πολυτελείας σε ξενοδοχεία, κλαμπ και κοσμηματοπωλεία

Νέος φόρος πολυτελείας σε ξενοδοχεία, κλαμπ και κοσμηματοπωλεία Νέος φόρος πολυτελείας σε ξενοδοχεία, κλαμπ και κοσμηματοπωλεία
Νέος φόρος πολυτελείας σε ξενοδοχεία, κλαμπ και κοσμηματοπωλεία Νέο σενάριο για την επιβολή φόρου πολυτελείας σε όσους διαμένουν σε πανάκριβα ξενοδοχεια αλλά και σε κλαμπ διασκεδάσης καθώς και σε κοσμητοπωλεία έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Ομάδα των Βρυξελλών που διεξάγεται στο Παρίσι

Σύμφωνα με το« Εθνος» στο Brussels Group, οι ίδιες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι «κλείδωσε» σειρά σημαντικών αποφάσεων αλλά και διαφωνιών. Μάλιστα η πορεία των διαπραγματεύσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Μέσα στα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, συζητήθηκε και στο Παρίσι, μετά την άρνηση στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά απο το οικονομικό επιτελείο, η επιβολή ενός νέου φόρου πολυτελείας σε ακριβά ξενοδοχεία, κλαμπ, κοσμηματοπωλεία κ.ά. σε δημοφιλείς κοσμοπολίτικους προορισμούς στο νησιωτικό πλέγμα του Αιγαίου κατ' αρχάς.

Πρόκειται για μια συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και άλλες φοροεισπρακτικού χαρακτήρα -για παράδειγμα η κυβέρνηση ανέλυσε το πώς θα αυξήσει την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ μέσω της «κάρτας συναλλαγών» των καταναλωτών με τα καταστήματα αλλά και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, π.χ. γιατρούς, υδραυλικούς κ.ά.