Οικονομία

Έναρξη του ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Ηρακλείου Αττικής

Έναρξη του ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Ηρακλείου Αττικής
Έναρξη του ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Ηρακλείου Αττικής Με σύνθημα «η διατήρηση της υγείας είναι στο χέρι σου» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εγκαινιάζει την επίσημη λειτουργία του δημοτικού ΚΕΠ Υγείας, μια ακόμα δομή πρόνοιας στη διάθεση του Ηρακλειώτη.

Η παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, θα γίνει την Πέμπτη 30 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (δημαρχείο, Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρ. Αντύπα), από τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής της πόλης, Γιώργο Οικονομίδη.

Αυτή η νέα δημοτική δομή έχει σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, καθώς ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις, που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Το ΚΕΠ Υγείας προτείνει στους πολίτες να κάνουν συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό τους, ώστε να θωρακίσουν την υγεία τους. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι προς το παρόν τα εξής:

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ-ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους γιατρούς που συνεργάζονται με το ΚΕΠ Υγείας στο τηλέφωνο 2132000272, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να περάσουν τις πρωινές ώρες από τα γραφεία του ΚΕΠ Υγείας, δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής (Στ. Καραγιώργη 2), 1ος όροφος.