Οικονομία

Ναι στην αποκατάσταση των πρώην εργαζομένων του ΕΟΜΜΕΧ ο γ.γ. Βιομηχανίας

Ναι στην αποκατάσταση των πρώην εργαζομένων του ΕΟΜΜΕΧ ο γ.γ. Βιομηχανίας Ναι στην αποκατάσταση των πρώην εργαζομένων του ΕΟΜΜΕΧ ο γ.γ. Βιομηχανίας
Ναι στην αποκατάσταση των πρώην εργαζομένων του ΕΟΜΜΕΧ ο γ.γ. Βιομηχανίας Δίκαιο χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος το αίτημα 27 εργαζομένων σε θυγατρικές του ΕΟΜΜΕΧ για επαναπρόσληψή τους και καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους τους.

Πρόκειται για εργαζόμενους στο ΕΛΚΑ (Κέντρο αργυροχρυσοχοΐας), ΕΛΚΕΔΕ (Κέντρο υποδήματος, δέρματος, ενδύματος και ξύλου) και ΚΕΓ (Κέντρο γούνας), οι οποίοι απολύθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 με διαπιστωτικές πράξεις αναδρομικά από τον Φεβρουάριο του 2012, όταν με νόμο λύθηκαν και τέθηκαν σε εκκαθάριση όλες οι θυγατρικές εταιρείες του ΕΟΜΜΕΧ.

Όπως έγινε επισήμως γνωστό οι εργαζόμενοι ζήτησαν την αποκατάσταση των αδικιών (οφειλές δεδουλευμένων και αποζημιώσεων) και την απορρόφηση τους σε τομείς του Δημοσίου και των ΟΤΑ με αντικείμενο τη στήριξη ΜΜΕ και ο κ. Τόλιος αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της αποκατάστασης των αδικιών και την ανάγκη αναζήτησης τρόπων αξιοποίησης των εμπειριών τους σε πολιτικές στήριξης των ΜΜΕ. Ο γεν. γραμματέας Βιομηχανίας τόνισε επίσης την ανάγκη αξιοποίησης της περιουσίας των θυγατρικών εταιρειών του ΕΟΜΜΕΧ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.