Πολιτική

Live: Ραγδαίες εξελίξεις για τον Κασσελάκη - Ξεκίνησε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Live: Ραγδαίες εξελίξεις για τον Κασσελάκη - Ξεκίνησε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: Eurokinissi
Αμέσως μετά την αναγγελία της επίτευξης της απαρτίας, η Θεοδώρα Τζάκρη και λίγα μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη αποχώρησαν προκειμένου να συσκεφθούν.

Ξεκίνησε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πριν από ελάχιστη ώρα επιτεύχθηκε απαρτία.

Συγκεκριμένα, πηγές της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφέρουν

«Απαρτία σημειώθηκε στην ΚΕ και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να τη σαμποτάρει απέχοντας από αυτή.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας από το γεγονός ότι μέλη της ΚΕ, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρέθηκαν στην συνεδρίαση, δεν παίρνουν σκοπίμως την κάρτα τους και δεν δηλώνουν την παρουσία τους.

Πρωτοφανή πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.

Η δημοκρατία, όμως, έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ξέρει να αυτοπροστατεύεται από όσους επιχειρούν τη διάλυση και την απαξίωση του».

Νωρίτερα το Dnews μετέδιδε

Την απαρτία αναζητούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με εντάσεις, τηλεφωνήματα, δηλώσεις, ενώ όσοι στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη επιχειρούν να μην υπάρξει η απαρτία στη συνεδρίαση.

Ωστόσο, αν και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «σαμποτάζ» της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι δεν μπαίνουν στη συνεδρίαση προκαλώντας ένταση, εντός ολίγου, αναμένεται η επίτευξη της απαρτίας στην ΚΕ και η έναρξη της συνεδρίασης, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά της πλειοψηφίας, καθώς θα φτάσουν στην ΚΕ μερικά ακόμη μέλη της που ταξίδευαν από την επαρχία.

Τζάκρη: Τα μέλη της ΚΕ αρνούνται να προσέλθουν και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή

Για άρνηση των μελών της ΚΕ να νομιμοποιήσουν «την εκτροπή», έκανε λόγο πριν από λίγο η Θεοδώρα Τζάκρη σε δηλώσεις της στα τηλεοπτικά συνεργεία, επισημαίνοντας ότι, μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του οργάνου, δεν υπάρχει ακόμη απαρτία.

Ολόκληρη η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη:

Μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης, οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει γιατί δεν υπάρχει απαρτία

Η γραμματέας και οι 87 μεταθέτουν συνεχώς την έναρξη των εργασιών, καλώντας μέλη να προσέλθουν, τα οποία όμως αρνούνται μέχρι στιγμής να προσέλθουν και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή.

Το μόνο που μένει να γίνει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές.

Από την πλευρά τους, στελέχη της πλειοψηφίας απαντούν στη δήλωση Τζάκρη, αναφέροντας: «Απαρτία θα έχουμε. Επιχειρούν τεχνητά, ενώ βρίσκονται εδώ και μην παίρνοντας κάρτες, να πλήξουν την απαρτία. Πρόκειται για πρωτοφανή πράγματα υπονόμευσης της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Επίσης, οι ίδιες πηγές, επισημάνουν πως πάντα αργούν 2 ώρες οι συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από την περίοδο Τσίπρα και στη συνέχεια επί Κασσελάκη, μέχρι να μαζευτεί ο κόσμος.

Ένταση και αντεγκλήσεις έξω από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως αρκετή ένταση και αντεγκλήσεις προέκυψαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκίνησαν με μια δήλωση του Θανάση Οικονόμου, ο οποίος κατήγγειλε μεθοδεύσεις με σκοπό την επίτευξη απαρτίας με τεχνητό τρόπο.

{https://youtu.be/PyD0ISX9sJg}

Συγκεκριμένα, είπε ότι η πλειοψηφία προσμετρά την δική του παρουσία, καθώς και του Λεωνίδα Μπεχράκη, μολονότι οι ίδιοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραλάβουν κάρτες.

Μετά τη δήλωση, μέλη της ΚΕ από την πλευρά της πλειοψηφίας απάντησαν στον Θανάση Οικονόμου τον ρώτησαν «γιατί δεν μπαίνει στο όργανο», κατηγορώντας τον ότι δεν σέβεται τα όργανα. Ο Θανάσης Οικονόμου ανταπάντησε και η ένταση συνεχίστηκε, λαμβάνοντας διαστάσεις, με αντεγκλήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για περίπου 2-3 λεπτά.

Εντάσεις νωρίτερα

Επίσης, ένταση με το «καλημέρα» και για την ακρίβεια πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστές τους Θανάση Οικονόμου και Λεωνίδα Μπεχράκη.

Συγκεκριμένα, τα δύο στελέχη του κασσελακικού στρατοπέδου κατήγγειλαν σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ότι δόθηκε κάρτα για τη συνεδρίαση της ΚΕ σε πρόσωπο που δεν είναι μέλος του οργάνου. Ωστόσο, δεν ανέφεραν σε ποιο πρόσωπο, εξηγώντας ότι μεταφέρουν μαρτυρίες άλλων. Ωστόσο, ζήτησαν να σταματήσει το μοίρασμα των καρτών έως ότου προσέλθει στη διαδικασία αυτή, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Ο εκνευρισμός που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει το μοίρασμα καρτών σε άλλα μέλη της ΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Στέλιος Παππάς, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στους Θανάση Οικονόμου και Λεωνίδα Μπεχράκη, λέγοντας: «Εσείς τι είστε, πολιτοφύλακες;». Στη συνέχεια, η ένταση αποκλιμακώθηκε.

Η εισήγηση προς την ΚΕ:

siriza_aaa63.jpg

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα και έξω από το ξενοδοχείο

Πάντως, ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα και έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο συνεδριάζει η ΚΕ, όπου περίπου 20-30 υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη «σχολιάζουν» τις αφίξεις στελεχών της απέναντι πλευράς, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να έχει «ξεφύγει» έως τώρα.