Οικονομία

Ακυρώσεις πτήσεων απο την απεργία την Κυριακή και την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Ακυρώσεις πτήσεων απο την απεργία την Κυριακή και την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος Ακυρώσεις πτήσεων απο την απεργία την Κυριακή και την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος
Ακυρώσεις πτήσεων απο την απεργία την Κυριακή και την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος Ακυρώνονται οι πτήσεις προς και από τα 39 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας την Κυριακή 31 Μαϊου και τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας.

Για οικονομική ασφυξία της υπηρεσίας μίλησε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασ. Αλεβιζόπουλος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.. Θέλουμε να προασπίσουμε την ασφάλεια των αεροδρομίων και της εναέριας κυκλοφορίας, υποστήριξε ο κ. Αλεβιζόπουλος και τόνισε ότι ραντάρ, συστήματα, ραδιοβοηθήματα, αεροδρόμια, μηχανολογικά, είναι 'όλα στον αέρα'.

"Φοβούμαστε ότι αν δεν σκύψουν στο πρόβλημα αυτό, τον Ιούλιο και Αύγουστο θα αρχίσει να βγαίνει το ένα αεροδρόμιο, πίσω απ' τ' άλλο" σημείωσε ο κ. Αλεβιζόπουλος και ανέφερε ενδεικτικά ότι την Κυριακή σταματά η λειτουργία του αεροδρομίου της Μυτιλήνης λόγω προβλήματος του μηχανήματος προσεγγίσεως, στο αεροδρόμιο της Μυκόνου έχει βγει εκτός η φωτοσήμανση, η Ρόδος δεν έχει ψύξη, ενώ είναι απλήρωτοι οι άνθρωποι που φροντίζουν για την καθαριότητα όπως και security.

"Ήδη η ΕΕ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να παραχωρήσουμε το ανατολικό Αιγαίο στη Μάλτα και στην Ιταλία γιατί το σύστημά μας είναι παλιό και ενώ είχε προχωρήσει η όλη διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος, παρόλα αυτά όμως σαμποτάριζε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν προχώρησε στην αναβάθμιση και σήμερα μιλάμε για παράδοση του ανατολικού Αιγαίου, μια απώλεια 60 εκατ. εσόδων ετησίως" πρόσθεσε.

Το μεσημέρι η ΟΣΥΠΑ θα καταθέσει φάκελο στην Εισαγγελία ώστε να λάβει γνώση, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ.