Οικονομία

Έργα ύψους 5,4 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Έργα ύψους 5,4 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Καλαμάτας Έργα ύψους 5,4 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Καλαμάτας Φωτογραφία: Έργα ύψους 5,4 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Καλαμάτας
Έργα ύψους 5,4 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Καλαμάτας Την προσεχή εβδομάδα ξεκινάει το έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργου Μπέζου.

Επίσης, χθες, εγκρίθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας η προμελέτη για την προσθήκη ορόφου 1.000 τ.μ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, ενώ αρχίζουν πάλι οι εργασίες αναδιαρρύθμισης στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.

Παράλληλα, προχωρούν ικανοποιητικά οι εργασίες κατασκευής των τριών νέων περιφερειακών ιατρείων σε Πεταλίδι, Μεθώνη και Βλαχόπουλο, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Εξάλλου, τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνονται τρία σημαντικά έργα ενταγμένα στο ΕΠΠΕΡΑΑ, ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης πόρων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Τέλος, τις επόμενες ημέρες μεταφέρεται το ΕΚΑΒ από τον χώρο των επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας σε κτίριο το οποίο παραχώρησε ο δήμος γι' αυτόν τον σκοπό, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής του.

Σημειώνεται, ότι την τελευταία πενταετία, στον τομέα της υγείας στη Μεσσηνία, έχουν υλοποιηθεί έργα ύψους 20.000.000 ευρώ, ενώ σε έναν αγώνα δρόμου ταχύτητας έχουν αποδυθεί το τελευταίο διάστημα, τόσο ο Διοικητής του ΓΝ Μεσσηνίας, όσο και οι συνεργάτες του, προκειμένου μέσα στα περιορισμένα χρονοδιαγράμματα του ΕΣΠΑ να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στη μεσσηνιακή κοινωνία και τα έργα υγείας, ύψους 5,4 εκατ. ευρώ.

«Είναι ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία μέρα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και είμαστε αποφασισμένοι να μη χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά προγράμματα» δήλωσε ο κ. Μπέζος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.