Οικονομία

Συνάντηση Λαφαζάνη με εργαζομένους της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ

Συνάντηση Λαφαζάνη με εργαζομένους της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ Συνάντηση Λαφαζάνη με εργαζομένους της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ Φωτογραφία: Συνάντηση Λαφαζάνη με εργαζομένους της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ
Συνάντηση Λαφαζάνη με εργαζομένους της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο με εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση τόσο της ΔΕΠΑ όσο και της ΔΕΣΦΑ, επισημαίνοντας τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει ενδεχόμενη πώλησή τους στην οικονομία της χώρας, στους καταναλωτές και σε θέσεις εργασίας.

Επίσης δήλωσαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην απελευθέρωση της αγοράς διανομής φυσικού αερίου, όπως προωθούνταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ότι αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικές ανατιμήσεις σε βάρος των καταναλωτών.

Ακόμη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στις δύο εταιρείες αν δεν περάσουν σύντομα σε καθεστώς ανάπτυξης. Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο τομέας του φυσικού αερίου και να επεκταθεί σε όλη τη χώρα και σε νέα πεδία, προκειμένου να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά την ανάπτυξη της χώρας.