Οικονομία

Reuters: Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης στα 67 προτείνει η Αθήνα

Reuters: Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης στα 67 προτείνει η Αθήνα Reuters: Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης στα 67 προτείνει η Αθήνα
Reuters: Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης στα 67 προτείνει η Αθήνα Περίγραμμα των τελευταίων μεταρρυθμιστικών ελληνικών προτάσεων στις Βρυξέλλες έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters. Όπως τονίζει το πρακτορείο, η Ελλάδα προσφέρει την σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια με περιορισμό διαφόρων εξαιρέσεων.

Φαίνεται επίσης -σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου- ότι η ελληνική πλευρά έχει αρχίσει να αποδέχεται να συμπεριληφθούν περισσότερα προϊόντα στον υψηλό ΦΠΑ με λιγότερες εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, η Ελλάδα προσφέρει συντελεστή 23%, την ένταξη στον συντελεστή του 13% των λογαριασμών της ΔΕΗ και βασικών φαγητών και στο 6% των φαρμάκων και των βιβλίων.

Επισημαίνει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο της Ευρωζώνης ότι οι θεσμοί είναι πολύ δύσκολο να διαμορφώσουν σήμερα κοινή θέση για όλα αυτά και πως θα χρειαστούν μερικές μέρες ακόμα για διευκρινίσεις.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημείωναν στο Reuters ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία σήμερα με την Αθήνα αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα βήμα μπροστά για θετική κατάληξη τις προσεχείς μέρες, κάτι που φαίνεται και από τις σημερινές δηλώσεις Μέρκελ και Ολάντ.